Patrik Svensson till BK Olympic

– Det känns bara bra. BK Olympic har alltid legat mig varmt om hjärtat och totalt spelade jag nog där i ett 15-tal säsonger, påpekar den 30-årige mittfältaren, som efter två och en halvt år i BK Olympics A-lag nappade på ett bud från Trelleborgs FF. Där blev han kvar i sex säsonger och hann spela cirka 150 matcher i allsvenskan innan han flyttade till IFK Norrköping. Efter tre säsonger där återvände han till Malmö och LB07. -Tyvärr åkte vi ju ur superettan under min första säsong, trots att vi verkligen försökte allt för att undvika det. Ifjor i division 1 blev det inte riktigt samma sak och jag var nog ganska inställd på att lämna LB07 oavsett vilket beslut klubben kommit fram till. – I Trelleborgs FF hade jag en fin tid, särskilt de sista åren då vi verkligen trivdes tillsammans och i IFK Norrköping kändes det också bra även om jag knappt fick spela den sista säsongen och var skadad lång tid under den andra. Nu ska det bli en härligt inspirerande uppgift att komma tillbaka till Olympic. – Egentligen fanns det inte några andra alternativ för mig när det väl blev aktuellt med Olympic, berättar Patrik Svensson. Två av hans gamla lagkamrater finns med i organisationen. Dels lagledaren Magnus Ekberg, dels Ola Larsson. I spelartruppen är däremot alla nya bekantskaper. – Michael Hansson är ju lite äldre än mig, och lämnade laget tidigare. Hur tränaren Peter ”Hulda” Hillgren ska använda Patrik Svensson återstår att se. Han har spelat på de flesta positionerna i laget, inklusive anfallare under en kort period i TFF. – Fördelen med att vara flexibel är att man ofta får speltid, nackdelen är att man aldrig riktigt får spela in sig. Egentligen är jag mittfältare, men vi får se hur Hulda vill använda mig. Än har jag heller inte tränat med mina nya lagkamrater. Det dröjer lite till innan vi kör igång…