Malmö

Livsmedelsbutik utsatt för rånförsök

Malmö
Malmö Polisen uppger på sin hemsida att två gärningsmän kommit in i butiken och hotat butiksinnehavaren med ett pistolliknande föremål och försökte tilltvinga sig pengar.

PREMIUM

Polisen uppger på sin hemsida att två gärningsmän kommit in i butiken och hotat butiksinnehavaren med ett pistolliknande föremål och försökte tilltvinga sig pengar. Några pengar fick inte männen med sig. Ett kort handgemäng uppstod mellan rånarna och innehavaren, en 18-årig kvinna, innan de båda männen gavs sig från platsen. – De båda männen knuffade till kvinnan och kastade föremål från butiken på henne, säger Calle Persson, informatör hos Skånepolisen. Butiksinnehavaren klagade på smärtor i ena knäet, som med all förmodad uppkom vid bråket. Ingen ambulans kallades till platsen, enligt Calle Persson. Polispatruller finns nu i området för att söka efter de båda rånarna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Rånoffer tvingades söka vård

Malmö
Malmö En man i 25-årsåldern rånades i tisdags eftermiddag på Heleneholm av tre för honom okända killar.

Mannen var ute och promenerade på Kullavångsstigen när tre killar i 18-21-årsåldern konfronterade honom.

Medan två av rånarna höll fast honom slog den tredje honom i ansiktet. Därefter tog de hans mobil, hörlurar, klocka och plånbok.

Efteråt sökte mannen vård för att få sina skador omsedda. Det finns i nuläget ingen misstänkt för rånet.

Malmö

Våldsam rånare greps på Triangeln

Malmö
Triangeln En 30-årig man greps natten till torsdagen misstänkt för två rån i centrala Malmö under samma natt.

Mannen greps vid tvåtiden på natten. Tio minuter tidigare hade en man i 60-årsåldern utsatts för ett rånförsök utanför hotellet på Triangeln. Han slogs i ansiktet för att förmås att lämna ifrån sig sina tillhörigheter.

Mannen fördes till sjukhus för kontroll.

Rånad och slagen

En timme innan rånförsöket rånades en man i 20-årsåldern i korsningen av Amiralsgatan och Bergsgatan. Han fick ta emot flera knytnävsslag och fick skador i ansiktet. Mannen tvingades lämna ifrån sig sin plånbok och mobiltelefon.

Rånoffret kunde lämna ett signalement till polisen som stämde överens på den gripna 30-åringen, som nu misstänks för rån och rånförsök.

Malmö

Grova misshandlar på Lindängen filmades

org-f2d55605-0a3a-428b-9ea6-29a6ba957129.jpg
Malmö
Lindängen I maj, juni och juli inträffade tre grova misshandlar i Lindängen centrum. Ingen av dem polisanmäldes. Först nu har polisen fått kännedom om överfallen.
Med hjälp av övervakningsbilder tror polisen att gärningsmännen kan gripas och lagföras.
Får information
Ska inte vara trygga

– Vi har mycket goda förhoppningar om att kunna identifiera de misstänkta, säger Nils Norling, talesperson för Malmöpolisen.

I samtliga misshandelsfall rör det sig om flera personer som angriper en ensam unga man i Lindängen centrum. Ingen av misshandlarna har lett till en polisanmälan, vilket är vanligt förekommande, enligt Nils Norling.

– Det kan finnas olika skäl till att vi inte kände till dem. Vi kan ta ett exempel: vi får in samtal om bråk, vilket får högsta prioritet hos oss. Men det kan ta upp mot fem-tio minuter innan vi är på plats. Förbluffande ofta är det tomt på folk när vi kommer. Inga misstänkta, inga målsägande, och så vittnen som inte vill berätta.

Utan brottsoffer och vittnesmål finns inte mycket för polisen att gå vidare på - om inte överfallet fångats av en övervakningskamera.

I de här fallen, som inte är kopplade till varandra på annat sätt än att de alla skedde i Lindängen centrum och fångades av samma övervakningskamera, har polisen i efterhand fått tips om att det skett grova misshandlar som inte anmälts.

– Det vanliga är att vi fått information om att misshandel skett på en viss plats, säger Nils Norling.

Ingen tvekan

Efter att ha gått igenom filmmaterialet från övervakningskameran har polisen nu inlett förundersökningar i samtliga tre fall.

– Vi har kommit fram till att det utan tvekan rör sig om grova misshandlar. De sker på ungefär samma plats i Lindängen centrum.

Utredningsläget är gott. Filmerna visar hur flera män slås omkull. På marken fortsätter misshandeln med slag och sparkar. Gärningsmännen syns tydligt på bilderna, vilket gör att polisen har goda förhoppningar om att kunna identifiera och gripa de inblandade.

Vet ni vem de är?

– Det går jag inte in på. Ingen är delgiven misstanke än, säger Nils Norling.

Övervakningskameror har på senare år blivit ett betydande hjälpmedel för polisen, konstaterar Nils Norling. Malmö stad har placerat ut kameror runt om i staden, och polisen har egna kameror.

– Det här visar på att om man är en person som utsatt någon annan för grovt våld och tror sig kommit undan med det, så ska man definitivt inte vara säker. De här tre ärendena är typexempel på att man inte ska kunna känna sig trygg att komma undan med det om utsatt andra för grovt våld.

Malmö

Bil brann vid Pildammsparken

Malmö
Malmö En bil brann på en parkeringsplats vid Pildammsparken i Malmö natten till torsdagen.

Larmet inkom 03.42, räddningstjänst åkte till platsen och branden kunde släckas.

– Det skedde ingen spridning, säger Nina Janowicz, teamledare på SOS Alarm.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Moped brann i Malmö

Malmö
Malmö En moped brann vid Holmaskolan i Malmö natten till torsdagen.

Räddningstjänsten larmades till platsen 00.06 och branden kunde släckas.

Det fanns ingen spridningsrisk.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Wästgötafinans.se

Vilka kriterier måste jag uppfylla för att få ta ett privatlån?

Wästgötafinans

För att du ska kunna få igenom ett privatlån så behöver du uppfylla ett antal kriterier. Dessa kan komma att ändras beroende på vem du ansöker om lånet hos men de följer oftast ett antal generella punkter (mer om det senare) vilka du måste uppfylla för att överhuvudtaget kvalificera dig för privatlånet.

Vad är ett privatlån egentligen för något?

Innan vi går in på dessa kriterier, så vill vi kortfattat förklara vad ett privatlån egentligen är för något. Ett privatlån är helt enkelt en form av lån utan säkerhet, vilket innebär att det inte krävs någon form av säkerhet för att lånet ska beviljas.

Det är viktigt att understryka det faktum att själva lånet i sig egentligen kan använda till vad du än önskar. Oavsett om du planerar att renovera huset, boka din drömsemester eller finansiera den senaste elektroniken, är helt upp till dig själv.

Du behöver också vara medveten om att privatlån har flera olika benämningar där termer såsom blanco lån, smslån, snabblån och andra liknande termer som kreditgivare använder sig av för att marknadsföra det till sina konsumenter.

Vilka är grundkriterierna för att få låna?

Privatlån kräver alltid att du uppfyller flera grundkrav för att överhuvudtaget kunna ha möjligheten att ansöka om lånet i först taget. VI kan inte lista alla de kriterier eftersom alla långivare har olika krav, dock så finns det ett antal av dessas som alla kreditgivare tillämpar när det kommer till låneprocessen såsom www.wastgotafinans.se, nämligen följande:

● Du måste vara minst 18 år gammal, vissa aktörer kan kräva att du är äldre än så.

● En deklarerad inkomst krävs, dock så kan summan variera beroende vem du ansöker hos.

● De flesta långivare kräver att deras sökande har ett fläckfritt förflutet utan några betalningsanmärkningar men det finns också långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar (mer om det senare).

● Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden oavsett hur stor beloppet är.

● Du får inte ha en skyddad identitet

● Du måste även vara folkbokförd i Sverige med en fysisk adress

Förutom ovanstående så kan du även få igenom privatlånet genom att använda dig av en medsökande, som självfallet måste uppfylla grunder kriterierna ovan, samtidigt som hen behöver en stabil och fläckfri privatekonomi.

Kan jag få igenom lånet även om jag har en eller flera betalningsanmärkningar?

Förr i tiden så var det i princip omöjligt att få igenom ett privatlån om man hade en eller flera betalningsanmärkningar. Dock så har det på senare år dykt upp flera aktörer vilka specialiserat sig på att erbjuda privatlån till konsumenter vilka har betalningsanmärkningar i bagaget.

Dessa kreditgivare bedömer varje sökande individuellt vilket innebär att även om du har en eller flera betalningsanmärkningar sen tidigare men har en ordnad ekonomi vid tillfället som du ansöker, så kan du komma att få igenom privatlån.

Du kan även få erbjudanden om en mindre lånesumma än den du ansökt om, men detta är något som återigen sker per individuell basis. Med andra ord så kan du aldrig veta vad som gäller i ditt fall innan du ansöker om privatlånet.

Hur gör jag för att hitta det bästa privatlånet?

Man ska aldrig hoppa på de första erbjudanden som erbjuds utan beakta sina alternativt genom att jämföra ett antal erbjudanden och ställa de helt enkelt mot varandra. Även om det låter som sunt förnuft så skulle du bli förvånad gällande hur många sökanden som hoppar på den första bästa erbjudande som då får syn på. Vi har genom att anamma ovanstående lyckats spara flera tusen kronor per månad genom att helt enkelt jämföra olika erbjudanden.

Malmö

Försvunnen man eftersöks med helikopter

Malmö
Malmö Polisen har satt igång en större sökinsats efter att en man försvunnit från sitt boende på onsdagen.

66-årige Giannis försvann från sitt boende i Bunkeflo mellan klockan 16.30 och 17 på onsdagseftermiddagen.

Giannis har kort, grått hår och använder glasögon. Vid försvinnandet var Giannis klädd i militärgröna pösiga shorts och en ljus t-shirt. 66-åringen har en demenssjukhus och har därför problem med minnet och kan verka förvirrad. Han talar endast grekiska.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Inspektör upptäckte livsmedelslager med råttspill

När råttor tar sig in på ett livsmedelslager kan de snabt förstöra maten.
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
MALMÖ I samband med en oanmäld livsmedelsinspektion i en fastighet på Sofielund upptäcktes ett okänt livsmedelslager, som tillhör en butik. Dessutom fanns det stora mängder med råttspillning i lokalerna.

Nu kräver miljöförvaltningen att ägarna till livsmedelsbutiken, som ligger i samma hus, ser till att livsmedelslagret hålls fri från skadedjur och spillning samt att dörrar och portar sluter tätt, så att skadedjur inte kan ta sig in i lokalerna och etablera sig.

– I först hand har vi tagit ett beslut om ett föreläggande för att få företaget att ta itu med skadedjuren. Sen får vi ta upp om det ska bli ett föreläggande på grund av att företaget inte har anmält att de har ett livsmedelslager, berättar enhetschef Arvid Nordland.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Friades för inblandning i mordförsök – får 100 000 i skadestånd

Malmö
Malmö Malmöbon stod åtalad för att ha anstiftat ett mordförsök, men friades av hovrätten. Nu får han 100 000 kronor i skadestånd för tiden han satt häktad.
En kvinna som friades för anstiftan till grovt olaga hot i samma mål får drygt halva beloppet, 60 000 kronor.
Fel bostad
Får skadestånd

Den 23-årige Malmöbon anhölls den 3 juli förra året, och häktades några dagar senare misstänkt för anstiftan till mordförsök på ett par i Älvsjö utanför Stockholm i februari förra året. Han släpptes den 20 augusti, men häktades på nytt två månader senare.

I såväl tingsrätten som hovrätten friades Malmöbon för att ha gett den dömde uppdraget att skjuta Älvsjömannen. Samtidigt friades också en 23-årig kvinna från misstankarna om att ha uppmanat att hota offret och dennes familj.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL