Annons

Annons

Annons

Annons

”Jag har mycket kvar att berätta”

Kultur och Nöje Åke Edwardson är smålänning, född i Tranås och uppvuxen i Sävsjö och Vrigstad, men sedan länge bosatt i Göteborg.

Text: 

Åke Edwardson tror att hans nya roman Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem är den första romanen om stormen Gudrun. Foto: Adam Ihse/Scanpix

Annons

Åke Edwardson är smålänning, född i Tranås och uppvuxen i Sävsjö och Vrigstad, men sedan länge bosatt i Göteborg. Numera med hus i Småland. Också som författare pendlar han mellan Småland och Göteborg. De tio kriminalromanerna om kommissarie Erik Winter har storstaden Göteborg som bas medan novellsamlingen Genomresa, romanen Jukebox och ungdomsromanerna Samurajsommar och Drakmånad utspelas på det småländska höglandet.– Det har blivit så att jag har ett litterärt landskap i Småland, på höglandet, som jag använder när jag skriver annat än kriminalromaner, säger Åke Edwardson eftertänksamt. Efter Genomresa kände jag starkt att det här litterära landskapet vill jag vistas i igen. Det förstärktes när vi köpte huset.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan