Annons

Annons

Annons

Förening väcks till liv igen

Hörby Det är friidrottsentusiasterna Christer och Peter Rosenlöf som tillsammans med Tommy Carlsson och Ingvar Larsson står bakom planerna på att återuppliva föreningen HAIF (Hörby allmänna idrottsförening) som varit vilande i över 20 år.

Christer och Peter Rosenlöf höll på mycket med friidrott som ungdomar i Hörby. Nu är de med och drar i gång Hörby Allmänna idrottsförening igen efter mer än 20 år i träda. Foto: Ralf Bagner

Annons

Det är friidrottsentusiasterna Christer och Peter Rosenlöf som tillsammans med Tommy Carlsson och Ingvar Larsson står bakom planerna på att återuppliva föreningen HAIF (Hörby allmänna idrottsförening) som varit vilande i över 20 år. På fredag hålls ett årsmöte och sen drar arbetet i gång på allvar. Hörby kommun ville under 2008 få i gång friidrotten i kommunen och vände sig till IK Lågan som i sin tur kontaktade gamla friidrottare. – Friidrotten började under IK Lågan men vi bröt oss loss i höstas och nu startar vi upp HAIF igen, förklarar bröderna Rosenlöf. Målsättningen är att få i gång så många friidrottsgrenar som möjligt även om idrottsplatsen i Hörby sätter vissa begränsningar. – Det finns ingen riktigt bra hoppgrop där men vi ska ta en diskussion med kommunen som är beredd att satsa på det här om vi visar att det finns en efterfrågan, förklarar Christer Rosenlöf. Resultatet av att det inte funnits någon livaktig förening med inriktning på friidrott har blivit att unga idrottare sökt sig till andra kommuner. – Det finns en efterfrågan bland föräldrar nu har vi märkt, säger Peter Rosenlöf som tillsammans med brodern och Tommy Carlsson kommer att vara tränare i föreningen. Efter årsmötet på fredag kommer HAIF att inleda en diskussion med kommunen om inköp av material och om hur idrottsplatsen kan förbättras. – Det är viktigt att vi får ett eget förråd på idrottsplatsen, säger en entusiastisk Peter Rosenlöf. – Det hade varit kul om man fick vara med och träna upp någon som blir riktigt bra sen.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan