Frågan om en bevakad cykelparkering under tak vid järvägsstationen ska nu utredas ytterligare en gång. Så tillsvidare är det platspåse på cykelsadeln som gäller mot regn och väta. Foto: Håkan Karlsson

Landskrona Åhoj utreds än en gång

Niklas Karlsson (S) yrkade dock på återremiss på det senaste kommunfullmäktigemötet och fick ihop 20 av 50 röster vid en votering. Detta innebär att frågan kommer att utredas igen då en minoritet på en tredjedel kan driva igenom en återremiss av ett ärende. – Det handlar om jobb och arbetsmarknad samt miljö. De viktigaste frågorna vi har att ta ställning till, säger Niklas Karlsson. Projektet innebär i korthet att det ska byggas bevakad cykelparkering vid stationen i Landskrona samt i Häljarp och Glumslöv. Dessutom skulle det finnas viss uthyrning och reparation. Det senare var dock något som Cecilia Brorsson (M) hade synpunkter på. – Det finns företag som försörjer sig på sådan verksamhet. Jag kan inte se varför kommunen skulle ta brödet ur munnen på dessa, sade moderaten bland annat. – Dessutom tror jag att projektet skulle blivit dyrare än beräknat. Niklas Karlsson ville dock undersöka om man inte kunde hitta ett samarbete mellan det privata näringslivet i staden i frågan. Dessutom kommer man att se över om vuxennämnden kan stå för arbetskraften genom sin arbetsmarknadsenhet i Landskrona. En som ställer sig kritisk till förslaget är Torkild Strandberg (FP). – Vi måste se det för vad det är. Vi pratar om miljöeffekten av kanske 50 cyklar. – Ställer man detta mot all den administration och de skattekronor det kostar så är det inte rimligt. Frågan kommer alltså nu att utredas igen. Projektet, om det går genom, beräknas kosta tre miljoner kronor varav hälften betalas i form av klimatinvesteringsbidrag från Naturvårdsverket.

Dagens fråga

Rockar du sockarna idag?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev