hjälpte AIF Barrikaden kvar i division 5. Nu funderar han på ett kontraktsförslag från LB07. Foto: Christer Cederlund

Nazad Asaad siktar högre

Nazad Asaad skrev på för Udinese som 17-åring och har gjort 15 matcher i polska högstaligan för LKS Lodz. I lördags stod något betydligt mer oglamoröst på programmet för den talangfulle mittfältaren – division 5-kval med AIF Barrikaden mot Maglasäte IF. – Jag har hjälpt tränaren Adam Oumar, som är en god vän till min pappa. Jag har varit skadad i ljumskarna och spel med Barrikaden var ett bra sätt att komma i gång, berättade Nazad Asaad efter att Barrikaden besegrat Maglasäte med 1–0 och 3–1 totalt. 21-årige Nazad Asaad låg bakom det mesta i anfallsväg för Malmölaget och stod också för förarbetet till matchens enda mål. Men nu är det färdigspelat i Barrikaden – åtminstone för den här gången – efter sju matcher och fyra mål. – Jag har blivit erbjuden ett kontrakt av LB07. Jag känner Erol Bekir (LB07-tränaren) sedan tidigare och han tror på mig. Jag spelade i Bunkeflo i fyra månader innan jag blev proffs. Nu vill jag stanna i Sverige. Jag orkar inte med en ny kultur och ett nytt land. Jag vill hitta rytmen, sa Nazad Asaad. Ett klarat kontrakt i division 5 är inget som lyser i ett fotbolls-cv, men Asaad gladde sig åt kvalsegern. – Jag är glad för mina lagkompisars skull och glad att jag kunde hjälpa till. I sexan hade det blivit spel på grus, sa Nazad Asaad. Maglasäte IF kämpade tappert men hade svårt att skapa de riktigt vassa chanserna trots stort bollinnehav. – Vi räckte inte till riktigt. Barrikaden har ett bollskickligt lag, sa Maglasätes tränare Bo Lundh, som inte var alltför deppad över förlusten: – Vi hade fått svårt att klara oss om vi hade gått upp. Nu ska vi först och främst se till att folket stannar i laget och sedan får vi se om jag fortsätter. jag har varken sagt ja eller nej.

Dagens fråga

Försöker du minska ditt flygande?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev