hjälpte AIF Barrikaden kvar i division 5. Nu funderar han på ett kontraktsförslag från LB07. Foto: Christer Cederlund

Nazad Asaad siktar högre

Nazad Asaad skrev på för Udinese som 17-åring och har gjort 15 matcher i polska högstaligan för LKS Lodz. I lördags stod något betydligt mer oglamoröst på programmet för den talangfulle mittfältaren – division 5-kval med AIF Barrikaden mot Maglasäte IF. – Jag har hjälpt tränaren Adam Oumar, som är en god vän till min pappa. Jag har varit skadad i ljumskarna och spel med Barrikaden var ett bra sätt att komma i gång, berättade Nazad Asaad efter att Barrikaden besegrat Maglasäte med 1–0 och 3–1 totalt. 21-årige Nazad Asaad låg bakom det mesta i anfallsväg för Malmölaget och stod också för förarbetet till matchens enda mål. Men nu är det färdigspelat i Barrikaden – åtminstone för den här gången – efter sju matcher och fyra mål. – Jag har blivit erbjuden ett kontrakt av LB07. Jag känner Erol Bekir (LB07-tränaren) sedan tidigare och han tror på mig. Jag spelade i Bunkeflo i fyra månader innan jag blev proffs. Nu vill jag stanna i Sverige. Jag orkar inte med en ny kultur och ett nytt land. Jag vill hitta rytmen, sa Nazad Asaad. Ett klarat kontrakt i division 5 är inget som lyser i ett fotbolls-cv, men Asaad gladde sig åt kvalsegern. – Jag är glad för mina lagkompisars skull och glad att jag kunde hjälpa till. I sexan hade det blivit spel på grus, sa Nazad Asaad. Maglasäte IF kämpade tappert men hade svårt att skapa de riktigt vassa chanserna trots stort bollinnehav. – Vi räckte inte till riktigt. Barrikaden har ett bollskickligt lag, sa Maglasätes tränare Bo Lundh, som inte var alltför deppad över förlusten: – Vi hade fått svårt att klara oss om vi hade gått upp. Nu ska vi först och främst se till att folket stannar i laget och sedan får vi se om jag fortsätter. jag har varken sagt ja eller nej.

Dagens fråga

Tror du Sverige får en ny regering före årsskiftet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×