Många medlemmar i Malmös egen tv-spelsförening samlades i går i det särskilda "retrorummet." - Vi firar att det är tio år sedan Segas spelkonsol Dreamcast lanserades

Entusiaster firade legendariskt tv-spel

Att gå på internetkafé och spela datorspel är inget ovanligt. Men det finns inte många föreningar som istället vänder sig till alla tv-spelsentusiaster. – Vad vi känner till är vi den enda föreningen i Malmö. Men det finns fler på annat håll i landet, berättar föreningens kassör Jonas Gustafsson. – Många spelar ju tv-spel hemma, men vi tycker det är trevligare att komma hit. Här handlar det även om den sociala delen, att träffa kompisar med samma intressen och att ha roligt tillsammans. Dessutom går det så klart att tävla mot varandra. Tv-spelsföreningen Terebi Ge-mu ägnade hela kvällen i går enbart åt konsolen. Jubileet firades med tårta och spel till långt ut på kvällen. Utöver retroutrymmet finns i förenings lokal även ett rum för musikspel och ett större utrymme i källaren där 16 personer kan spela samtidigt. Föreningen har ett 40-tal medlemmar i Malmö, men med besökare även från andra delar av landet rör det sig om totalt ett 100-tal. De yngsta medlemmarna är 16 år, medan de äldsta är i 30-årsåldern. Men nästan alla är killar. – Tyvärr har vi bara tre eller fyra tjejer som är medlemmar just nu. Men vi kämpar för att fler ska komma hit och testa spelen, säger ordföranden, Christoffer Cederholm. Enligt Jonas Gustafsson är Dreamcast en mycket annorlunda spelkonsol. Det blev den sista spelmaskinen som Nintendos forna huvudkonkurrent Sega tillverkade. – Trots ekonomiska motgångar med Dreamcast har maskinen i dag många fans och högt anseende bland tv-spelsentusiaster. Alexander Cederholm, som också är med i styrelsen, berättar att föreningen arrangerar tv-spelsträffar som kan vara i flera dagar och där människor med samma intressen träffas, spelar och har roligt tillsammans.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev