Hans Permbro visar några av de bilder som fångats av Carl Fredrik Ohlsson och som visas på Klostret i Ystad. Foto: Tobias Rosengren

Ny minnesutställning på Klostret

– Det var en fotograf som hade så otroligt mycket att ge. Han hade en förmåga utöver det vanliga att dokumentera människors vardag och som fotograf fångade han landskapsmotiv med en målares ögon och som känslan hos en poet, säger Hans Permbo, koordinator på Ystads museum. Carl Fredrik Ohlsson har gjort sig känd som konstnären som målade med kameran. –Med kameran laddad med svart vit film och ett gulfilter tog han flera fantastiska fotografier med enorma molnformationer. På hans tid fanns det moln på Österlens himmel, säger Hans Permbro. I den nya minnesutställningen i Klostrets bakficka visas 18 bilder tagna av Carl Fredrik Ohlsson under det mer än ett halvt sekel han verkade som fotograf. – Här visas några av hans mest särklassiga pärlor, allt från dokumentationsskildringar, till porträtt och landskapsbilder. Utställningen visar ett tumavtryck som är typiskt för Carl Fredrik Ohlssons arbete, säger Hans Permbro.

Dagens fråga

Är du ledig under sportlovet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev