jublar efter att ha avgjort en elitseriematch för IFK Ystad. Den långe vänsternian är på gång att skriva på för H65 Höör i division 1. Foto: Claes Hall/arkiv

Elitseriespelare nära övergång till H65

I maj bestämde sig hårdskjutande Daniel Johansson för spel i Hallby. Nu är H65 Höör på gång att skriva kontrakt med ersättaren. En meriterad sådan. Vänsternian Anders Jacobsson från IFK Ystad testspelade med H65 i lördagens match mot IK Lågan (seger med 31–24). – Anders är nästintill klar. Det gick bra för honom mot Lågan. Det är en kille med rutin och han spelar med ett helt annat tempo än övriga. Han satte sex, sju bollar och spelade 25-30 minuter, berättar H65-tränaren Daniel Gustavsson. 25-årige Anders Jacobson gjorde 43 mål för bottenlaget IFK Ystad i elitserien förra säsongen. Han är fostrad i Ystads IF och provade hösten 2007 på proffsspel i Tyskland med MT Melsungen. – Vi fick nys om att han inte var klar för IFK och eftersom han går en distansutbildning på polishögskolan, så hinner han inte träna så mycket. Det blir två träningspass plus match med oss och dessutom kör han egen träning. Det passar oss bra och det blir inte så otroligt dyrt för klubben, säger Daniel Gustavsson. H65-tränaren är påtagligt nöjd med att ha en så meriterad spelare på gång in i truppen. – Anders trivs med killarna och vi har ett lag som passar honom. Mot Lågan tog han ansvar både framåt och bakåt. Vi har många nya killar i laget och därför är det bra att vi får in en kille i rätt ålder som stabiliserar upp, säger Daniel Gustavsson. Han var inte helt nöjd med träningsmatchen mot Lågan trots segersiffrorna 31–24 (15–12). – Första 20 minuterna var inte särskilt bra, varken framåt eller bakåt. Lågan var bra och körde sitt snabba spel. Under de sista tio minuterna tog vi tag i det och jobbade i försvaret. I andra halvleken blev vår fysik avgörande. Vi är större och starkare än Lågan, säger Daniel Gustavsson.

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev