Brorsson tillbaka i Eslöv

– Med Therese Brorsson och Maria Olsson som målvakter är vi väl försedda med toppspelare på den positionen, säger Team Eslövs sportchef Claes-Göran Möller. Förra säsongen var Maria Olsson en av de fem bästa målvakterna i elitserien. Nu kompletterar Eslövsklubben med Brorsson och får elitseriens kanske starkaste målvaktspar. Therese Brorsson har spelat i Team Eslöv i tre säsonger och blev dubbel svensk mästare i klubben 2002 och 2003. Samtidigt debuterande hon i A-landslaget där det hittills blivit 73 landskamper. I Eslöv har hon spelat 126 matcher. – Therese har varit utomland i sex år och kände att det var dags att flytta hem till Sverige igen, säger Möller. – Det har alltid varit vårt mål att flyktade spelare till utlandet återvänder till Eslöv. Nu har vi Marina Elenmo, Lina Möller och Therese som återvänt. Det är bara Fanny Lagerström som valde en annan klubb när hon kom hem, konstaterar Eslövs sportchef. Therese Brorsson kom till Team Eslöv från Stockholms Polisen. Sedan gick hon till de norska klubbarna Skjeberg och Gjerpen. Därefter till danska Esbjerg och hennes sista proffsklubb var Borussia Dortmund. Året i Tyskland har varit tungt för henne. Borussia blev sist i serien och hade stora ekonomiska problem. – En härlig förstärkning, säger tränaren Ola Månsson. – Målvakten är den viktigaste spelaren och att då få en av Sveriges bästa känns mycket bra.