Stödet för det iranska folket är stort runtom i världen. Den senaste veckan har ett antal solidaritetsdemonstrationer anordnas

Hungerstrejk i Malmö

Klockan 18.00 på torsdagen inleds två manifestationer i Skåne för uppmärksamma det omstridda presidentvalet i Iran. På Gustav Adolfs torg i Malmö startar en hungerstrejk som kommer att pågå till och med söndag. -Det är svårt att inte överväldigas när man ser de massiva demonstranterna i Iran ropa ”ner med islamiska republiken”, säger Ardavan Khoshnood, ordförande för föreningen för Demokrati i Iran, som själv ska hungerstrejka. Hans förhoppning är att den svenska regeringen ska avbryta all diplomatisk kontakt med Iran. Landets regering har med hård hand slagit ner omfattande protester mot valfusk. Man har även gripit oppositionella och journalister, händelser som får fler personer att visa sitt stöd för folket i landet. Bilderna på misshandlade demonstranter som protesterar mot valfusket gör att fler reagerar och klockan 18 på torsdagen kan den som vill samlas på Rådhustorget i Landskrona. – Med anledning av det som skett i Iran så vill vi visa vårt stöd för demokratin, säger Mikaela Persson som står bakom manifestationen i Landskrona.

Dagens fråga

Har du märkt av att det finns fler poliser i Malmö denna veckan?

Loading ... Loading ...