från BW 90 (till vänster) blir att av nyförvärven i IFK Trelleborg. Två andra sena nyförvärv blir målvakten Carl Wachtmeister och Haris Berisha

IFK Trelleborg tillbaka i Vångavallens finrum

– Alla papperen är inte klara, men Ted Helmesjö från BW 90 kommer att spela för oss och i går skrev Haris Berisha också på, berättar IFK Trelleborgs ledarveteran Lars-Olof Hansson. Haris Berisha är en 20-årig talang som haft lärlingskontrakt i TFF och 19-årige Calle Wachtmeister är tredjemålvakt i TFF-truppen bakom Fredrik Persson och Viktor Noring. – Calle kommer att träna både med TFF och oss och vi lånar honom under 2009, berättar Lars-Olof Hansson.

var extra viktig att lösa eftersom IFK Trelleborg i princip bara hade ett par 16-17-åringar att sätta in. Joakim Moberg skadade sig i en arbetsplatsolycka och Jonas Fredriksson valde att sluta. – Jocke har i och för sig lagt gipset nu och det är möjligt att han är tillbaka till sommaren, men det kändes ändå absolut nödvändigt att göra klart med ytterligare en målvakt. Det hade inte varit rätt att låta hela ansvaret vila på ett par juniorer. Carl Wachtmeister har redan spelat två matcher med sitt nya lag. I den första mot IFK Malmö blev det seger med 3–0 och i den andra mot BK Näset i lördags blev det 0–0. Han har alltså fortfarande inte släppt in ett enda mål i IFK Trelleborgs-tröjan. Ted Helmesjö är också ung, 21 år, och kommer snart att flytta till Trelleborg. – Han jobbar inom kyrkan i Anderslöv, ska snart flytta till Trelleborg och då passar det bra att han spelar för en klubb i närheten.

i årets IFK Trelleborg blir att laget på nytt får spela sina matcher inne på Vångavallens huvudplan. Ett antal år har laget fått hålla till godo med C-planen, utan möjlighet att göra lite extra av hemmamatcherna. – Nu kan vi sälja lotter vid entrén, komma åt kioskerna och slippa flytta en massa material fram och tillbaka. – Det ska bli skönt. Vi har ju även åtskilliga äldre åskådare som tycker att det är mycket bättre att kunna sitta bekvämt uppe på Vångavallens läktare. För oss spelare och ledare innebär det ju också ett lyft att spela på den riktiga arenan, säger Lars-Olof Hansson och påpekar att även TFF tjänar på förändringen. – Nu kan TFF komma åt C-planen när de vill till träningar och annat.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev