har skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK Kristianstad. Foto: Claes Hall/Arkiv

Jesper Larsson skrev på för IFK Kristianstad

Fast det visste ju redan alla som läste lördagens Norra Skåne. En timme före avkast mellan IFK Kristianstad och OV Helsingborg satte Jesper Larsson sin signatur på övergångshandlingarna. – Jag skrev på ett tvåårskontrakt och det känns jättebra, försäkrar ”Jeppe”. Redan för två år sedan var han på väg hem till fadershuset. Tysklandsproffset valde då i stället H 43. – Nu har ledningen här i IFK insett att ramarna måste växa, kommenterar Larsson. Varför har det gått så bra sportsligt sett för IFK tror du? – Kenneth har betytt mycket för handbollen och för staden. Det är först nu talangerna insett hur mycket som krävs. Förutom att bidra med stabilt spel mellan stolparna ska Jesper hjälpa till på marknadssidan i föreningen. IFK Kristianstad har redan två bra målvakter i Kristian Friis och Daniel Milakovic. Ett faktum ”Jeppe” gärna skriver under på. – Jag har inte sett Friis så mycket men i dag var han extremt bra på närskotten, han är snabb och rörlig. – Och ”Mille” var strålande i andra halvlek, liksom Jakobsson i Helsingborg. Fast man ska veta att anfallsspelet inte var bländande och avsluten inte som i elitserien. Vad kan du tillföra laget? – Rutin i första hand. Vissa undrar kanske vad en 36-åring har att tillföra, men 36 är bara ett nummer. Så länge kroppen känns bra och jag känner för att spela, kommer jag att göra det. Kroppen, ja. Du har haft en del skadebekymmer på sistone? –Lite ryggproblem. Men nu har vi fått bukt med det. Vilka tränare har betytt mest för dig genom åren? – ”Kos” (Veroljub Kosovac) och Kent-Harry Andersson. ”Kos” lärde mig att träna tufft, han körde verkligen stenhårt. Hur stor är skillnaden mellan elitserien och allsvenskan? – Den är jättestor. Titta bara på Tumba och IFK Ystad, de åker ur direkt. De senaste fem åren är det förutom Ystads IF bara Lindesberg som etablerat sig i elitserien. Är detta din dröm, att återvända hem efter 14 år? – Jag har alltid sagt att jag gärna spelar i IFK igen, svarar Jesper Larsson. Till hösten gör han det. Och det är det många supportrar som jublar över.

Dagens fråga

Är du ledig under sportlovet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev