Efter att ha varit försvunnen i ett par dagar efter en stöld så återlämnades statyn i onsdags kväll vid 18.30-tiden till Eslövs kommun. Två privatpersoner hade hittat henne i ett buskage vid vattentornet och ringt polisen. Foto: Arkiv

Statyn ”Prima Vera” hittad igen

Skånska Dagbladet berättade i tisdags att den nakna bronsstatyn ”Prima Vera” försvunnit från sin stensockel i kyrkoparken. Kultursekreterare Ulrika Odenius satte då försvinnandet i samband med helgens stök runt Kulturskolan och kyrkan och misstänkte till och med att statyn hade dumpats i Trollsjön. ”Men det är väl inte aktuellt att dragga” sa Odenius då. I onsdag dök dock den nakna bronskvinnan upp igen. Två privatpersoner hade hittat henne i buskagen vid vattentornet och ringt polisen. – Tydligen hade de som hittat henne varit på skattjakt, på geocaching. I vilket fall som helst är vi mycket glad över att hon är tillbaka, säger Ulrika Odenius som fick det glada beskedet mitt under utrikeskorrespondent Kjell-Albin Abrahamssons föredrag på biblioteket i onsdagskväll. ”Prima Vera” ska nu repareras i foten där hon skadades när hon drogs loss från sin sockel, sedan ska hon putsas upp och sättas tillbaka på plats. – Så får vi se om hon trivs och stannar kvar den här gången, skämtar Odenius om statyn som redan varit både försvunnen och återfunnen två gånger.

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×