Maria Berg (t.v.) och Tove Holmberg spelar Lysander och Hermia

Dråplig komedi får modern dialog

– En, två, tre, fyr… Love Svedmark, 17, räknar in och så brister hela ensemblen ut i Beatles ”All you need is love”. På torsdagen har elever på Österportgymnasiet premiär för Shakespeares komedi ”En midsommarnattsdröm” på Ystad teater. De har själva skrivit om dialogen från vers till talspråk.

musik blandas med kända rocklåtar i uppsättningen. Men handlingen är trogen originalet. – Det är en väldigt förvirrande historia. Och komisk, säger Maria Berg, 18. Hon spelar Lysander som har ett komplicerat kärleksförhållande. Dialogen är ofta rapp mellan rollfigurerna, som älskar varandra i opraktiska konstellationer. Teaterläraren Maria Finnsdotter tror på den moderna tappningen. – Elevernas dialog fokuserar på handlingen. De pratar som man pratar.

Dagens fråga

Har du premiärbadat för året?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev