Elva mål gjorde H43/Lundagårds Vanessa Tellenmark i seriefinalen mot Karlshamn. När sedan Dalhems IF oväntat förlorade gjorde Lundalaget ett rejält ryck i täten av tabellen och seriesegern börjar locka. Foto: Arkiv

H43/Lundagård redo att ta steget upp

– Vi har bara tre seniorer i laget, men skulle vi klara att ta steget upp i divison 1 är våra unga tjejer så långt framme i utvecklingen att de klarar sig på den nivån också, säger tränaren Kent Engdahl stolt. Helgen före Karlshamnsmatchen visade H43/Lundagårds juniorlag sin styrka genom att avancera till slutspelet i SM, där de åtta bästa lagen i Sverige ska göra upp om titeln den 13–15 mars. – Och alla spelarna är juniorer även nästa år. – Jag var faktiskt ganska orolig över att insatsen i JSM skulle sitta kvar i benen när det bara ett par dagar senare var dags att möta Karlshamn. Men det syntes inte ett spår av någon trötthet eller mättnad.

När lagen möttes i Karlshamn strax före jul blev det förlust för H43/Lundagård med 25–32. Det är Lundalagets enda poängtapp på tolv spelade omgångar. Förlusten gav dock erfarenheter som H43/Lundagård kunde dra nytta av i returen. – Vi lärde oss att inte ta förstalägena. – Karlshamn spelar utgrupperat och varje gång vi väntade till andra- eller ännu hellre tredjelägena kom luckorna. Ju längre vi väntade desto större luckor, säger Kent Engdahl. Bakom segern låg alltså en stor dos tålamod.

Allra bäst på att utnyttja ytorna var Vanessa Tellenmark. Hon smällde in elva mål och var matchens store lirare. – Vanessa är mycket duktig man mot man och vår taktik passade henne bra. H43/Lundagård kopplade dessutom direkt greppet om Karlshamn. Via 4–1, 7–2 och 14–8 gick man upp i en halvtidsledning på 17–10. – Det var vår bästa halvlek på hela säsongen, betygsätter Kent Engdahl utan att tveka.

Tack vare vinsten leder H43/ Lundagård nu serien fyra poäng före tvåan Karlshamn och ytterligare en före trean Dalhems IF. I nästa omgång väntar Dalhems IF hemma i Färs & Frosta Sparbank Arena och då kan H43/Lundagård ta ett stort kliv mot division 1. – Dalhem är en stark utmanare och det är OV Helsingborg också. Sedan vet man aldrig hur bra lag Farmen och Eslövstjejerna kommer med. – Visst ser det bra ut. Att det inte går att ta något för givet visades dock när Dalhems IF förlorade mot Fortuna. Märkligt, men det är sånt som kan hända. H43/Lundagård tog inför säsongen över KFUM Lundagårds plats i division 2 och det kan därmed bli serieseger redan första året med det nya samarbetet. Raskt marscherat, men det kan vara nödvändigt för att behålla talangerna. – Frågan kommer säkert att ställas från Lugi och Eslövs IK. Samtidigt vet spelarna att de hittills utvecklats bra hos oss…

Dagens fråga

Är du ledig under sportlovet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev