Ingen spexfigur är den andra lik i gravkammaren i Uarda. Nu dammas några låtar från det spexet av och blir rena revyföreställningen i AF-borgens stora sal den 13 december. Foto: Daniel Fresia-Cox/Arkiv

Upp till bevis
för Uarda-Akademien

Det vankas Jubileumskavalkad för Uarda-Akademien. Det mesta och bästa av Lunds samlade spexskatt ska visas upp i form av ett 20-tal nummer under två timmar med paus lördagen den 13 december. – Vi har lagt det med start klockan 10.30 för att inte inkräkta för mycket på julshoppandet, säger Uarda-Akademiens praeses – ordförande – Olof Jarlman. Ståthållare Henrik Nilsson, till vardags vd för AF-borgen, fyller i att det inte behöver bli vad folk förväntar sig. Svanesången från Uarda, spexet som lånade sitt namn till dess akademi när den bildades för 50 år sedan, är inte given. – Men Balkongvisan från Djingis Khan kommer med. Och En hyllning till Landskrona från Ivar Kreuger, säger Henrik Nilsson. Olof Jarlman tillägger att det finns en hel del som är enastående i spexskatten – men som av outgrundliga anledningar inte har spelats. Tanken är att samtliga av de 77 ledamöterna i Uardaakademien som kan komma ska vara med och framföra något.

Dagens fråga

Har du blivit strandsatt vid något tågstopp i år?

Loading ... Loading ...