Dubbelmördare vill ha tidsbestämt straff

Det var 1995 som mannen dömdes. 55-åringen ansågs skyldig till ett bestialiskt mord på en man och en kvinna i Malmö. Brottet planerades och utfördes tillsammans med tre andra personer. De båda offren bodde på Zenithgatan i Malmö. Både den 27-åriga kvinnan och hennes 38-årige sambo fick halsarna avskurna. Polisen misstänkte att den 38-årige mannen också torterades innan han mördades. Utöver såret i halsen hade han även krossår i huvudet och en mängd sticksår på bröstet. Dessutom var fötter och mun tejpade. Enligt åklagaren var morden planerade. Natten till den 4 juli 1995 åkte den nu 55-årige mannen tillsammans med ytterligare tre personer från bostaden i Lund till Zenithgatan i Malmö. Avsikten ska ha varit att ”märka”, det vill säga misshandla paret i lägenheten på Zenithgatan, men även att döda dem. Den 55-årige mannen anhåller nu vid Örebro tingsrätt om att få livstidsstraffet omvandlat till ett tidsbestämt straff. Han vill få möjlighet att vistas under öppnare förhållanden i syfte att påbörja någon form av utsluss. – Min tanke är att på bästa sätt få möjlighet att återanpassa mig, i lugn takt, till vardagen utanför murarna, skriver mannen i sin ansökan. Mannen tänker studera vidare till beroendeterapeut. Men utbildningen hänger samman med hans möjligheter att närvara vid lektionerna. I oktober i fjol fick en annan av de dömda för dubbelmordet avslag på en liknande ansökan. Tingsrätten bedömde att brottet var så grymt att de då drygt tolv avtjänade åren inte räckte för att omvandla straffet.

Dagens fråga

Gick rätt bidrag vidare till final från fjärde Mello-deltävlingen?

Loading ... Loading ...