Annika Löfgren är lycklig uppfödare till Fridolf

Fridolf var snyggast, tyckte domaren

– Jag har åkt hit år efter år och aldrig haft någon tur, sade den glädjestrålande uppfödaren Annika Löfgren från Helsingborg efteråt. Det var hon som visade upp hunden för domarna; annars bor Fridolf numera i Borås, hos Johan Källén. Och hans officiella namn är Around I’m What I Am. I finalen var hans främsta motståndare – enligt domaren Bo Skalin – en west highland white terrier och en shihtzu. 26:e gången Det här var 26:e gången som valputställningen anordnades i Malmö, och för en icke insatt besökare är det en överraskning att hundarna verkar ta uppståndelsen med ett sådant lugn. För det var faktiskt 1 377 hundvalpar av 165 raser som visades upp av förhoppningsfulla ägare och uppfödare på Malmömässan. Det gick också att tävla i att visa upp hundar, i alla fall för juniorer. Här ställde ett 20-tal personer upp, varav 11-årige Anton Kruus från Skurup var den enda killen. Ett lurigt moment var att de som gick till finalen fick visa upp hundar de inte träffat tidigare. Så kallad jokerras den här gången var bearded collie. Segern gick till 17-åriga Johanna Gräntz från Åkarp, som därmed kvalificerade sig till SM-finalen i Stockholm i december. Vinner hon där också hägrar en resa till den gigantiska hundutställningen Cruft’s i London, där runt 25 000 hundar visas upp.

Arrangemanget hade också lockat en del försäljare. Till exempel Bengt Löfvander från Dalby, som sålde T-tröjor försedda med exempelvis bild av den hundras kunden fastnat för. Intill sålde Pernilla Andersson från Jonstorp presentartiklar, exempelvis muggar, med hundmotiv. Vilken ras ville folk då ha på sin tröja eller mugg? Ja, sade båda, den här gången var det faktiskt mycket blandat.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×