Så här gör du ditt eget hårvax och hårgelé

Hårgelé: Ta 3 deciliter vatten och en halv matsked carrageenpulver (djuphavsalger). Koka upp vatten och häll i pulvret, tillsätt eventuell doftarom som är vattenlöslig. Häll upp i en burk. Eftersom gelén inte innehåller några konserveringsmedel håller den inte lika länge som vanlig gelé. I kyl- skåp cirka tre veckor.

Till hårvax behövs 60 ml vegetabilisk olja, Inga-Lill använder en ekologisk jojobaolja, 20 gram bivax samt någon eterisk olja som man tycker luktar gott, tex citron. Värm olja och bivax i ett vattenbad tills allt har smält. Tag av skålen och rörhela tiden till dess smeten är 50 grader. Häll på burk. Ha gärna en vuxen med som hjälper till. Produkter finns i välsorterade frisersalonger och hälsokostbutiker.

Dagens fråga

Blir det något luciafirande i dag?

Loading ... Loading ...