LB07 vann hemma mot Degerfors. Foto: Claes Hall

Niclas Öberg hjälte i debuten

LB07:s senaste nyförvärv från Mabi, Niclas Öberg, var ett ständigt orosmoment i Degerfors straffområde. Men det var först på övertid, i den 93:e matchminuten, som fullträffen satt där för 28-åringen. – Richard Henriksson kom med ett inlägg från vänsterkanten som jag kunde nicka in. Det kändes som att jag var i luften minst en minut, skrattade den nyblivna fadern, som firade med tummen i munnen till åskådarnas förtjusning på Malmö IP. – Jag valde mellan att suga på tummen eller vagga med armarna. Innan matchen hade jag nämligen lovat min son Milian att göra ett mål. Med facit i hand var en fullträff egentligen ett löfte i underkant. Trots att anfallaren från Mabi endast träffat sina nya lagkamrater i drygt en vecka såg han ut att trivas ypperligt i sin roll på toppen. Och Niclas gjorde inte bara lagets enda spelmål utan han ordnade också en straff som Erol Bekir förvaltade till 1-0 i 67:e matchminuten.

Straffsituationen följde efter en tackling på Niclas Öberg och ifrågasattes starkt av Degerforslägret. – Jag har spelat fotboll på hög nivå i minst tio år och jag har aldrig varit med om en så billig straff. Det är fruktansvärt tråkigt när en person förstör för så många, men fotboll är så ibland, förhoppningsvis skippas rättvisa i slutändan, röt Degerfors lagkapten Markus Karlsson. Och bortalagets tränare Jan Stahre: – Vi ägde första halvlek och LB hade problem med att hänga med oss även om vi inte skapade några jättechanser. Andra halvlek startade vi också bra men sedan fick vi en avgörande straff mot oss. Det finns inte ord att beskriva den. Jag är mycket besviken, konstaterade han på presskonferensen efteråt.

LB07:s tränare Lars Jacobsson, som i och med segern över Degerfors fick sin första vinst, såg inte situationen från sin plats. Upphovsmannen Niclas Öberg var däremot desto mer nyanserad när han skulle ge sin syn på saken. – Den var billig. Men jag hade en situation fem minuter tidigare i straffområdet där jag blev fälld och som borde ha varit straff så kanske det var lite kompensation, förklarade Niclas, som var nöjd med sin debut. – Personligen är jag självklart jätteglad. Jag var inte nervös eftersom jag känner till min kapacitet. LB07 är ett lag som kan slå alla lag i superettan, det krävs bara mer självförtroende för att vi ska komma ur svackan på allvar nu. Kanske kan målen och poängen idag ge den positiva energin som behövs.

Dagens fråga

Är du ledig under sportlovet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev