Dryggt 1500 besökare brukar hitta till Fiskets dag i Beddingestrand.

Fiskets dag lockade med både fisk och gamla bilar

Lilla Beddinge byalags Fiske dag växer för varje år. Bland nyheterna i år fanns snabblotteri, Tomelilla folkdanslag och utlottning av en äkta tavla av konstnären Allan Nilsson. Samme Allan Nilsson som också stekte sill under den stekande sommarsolen för Fiskedagens besökare. – Lite mer salt och den hade varit perfekt, säger förstagångsbesökaren Veera Arak som är hemmahörande i Göteborg. – Men alla tillbehören är gudomligt goda, så jag kan absolut säga att sillamackan smakar bättre i Beddingestrand än i Göteborg! I en gammal ladugård bara några meter från kusten rullade svartvitt film om fiske. Stämningen i ladan var oslagbar. Omaka stolar och tv av gammal tjock modell visade svartvitt kortfilm om ålfiske, vanligt fiske och besök på fiskeläget.

I matväg fanns det bortsätt från den redan nämnda korven och sillamackan även spettekakor, hembakade småkakor och självklart också öl. – Fiskedagen i år är över all förväntan, säger Angela Levén från byalaget. – Vi har mer folk än vad vi väntat oss även om det är lite väl varmt!

Liten utanför området för festligheterna stod ett tiotal bilar av äldre modell uppradade. Det visade sig att Fiskets dag inte bara tillhörde fisket utan att A-Forden fyllde 80 år. – A-Fordarna byggdes 1927-1928, säger Göran Pettersson, ordförande för Skånska A-Fordföreningen. – De gjordes i knapp fem miljoner exemplar och här visar vi upp några.

De skinnade bilarna drog många nyfikna blickar till sig och de mest nyfikna passade också på att titta in i motorhuven. När magen var väl fylld, törsten släckt och nyfikenheten stillad borde ingen besökare ha missat toaletten. Även den var något extra. Hur ofta få man tillfälle att besöka ett dass med havsutsikt?

Dagens fråga

Har du tagit årets första dopp i havet ännu?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev