Eslövsfostrade Alexandra Möller blir proffs i Spanien. Foto: Eje Berndtsson/Arkiv

Alexandra blir proffs i Spanien

Alexandra har spelat utomlands i sex år, två i norska Skjeberg och fyra i danska Fredrikshamn. – Men jag har alltid velat till Spanien. Det ska bli jättespännande och det blir en utmaning med ny kultur och nytt språk, säger hon. Rent handbollsmässigt blir det dock en liten nedtrappning. Danska (och tyska) ligan räknas som världens bästa, spanjorerna har inte kommit lika långt på damsidan. – Men handbollen i Spanien växer och blir allt bättre, menar Alexandra. Att hon bara skrivit på för ett år förklarar hon med sin ålder. – Jag vill se hur det går och hur jag känner mig. Snart är det kanske dags att sluta och börja jobba som lärare i stället, funderar hon.

Sportresultat

Sport i dag