Stavsten klart för spel i allsvenskan

Med 36–27 att gå på från den första matchen i kvalet mot Skånela blev returen i Märsta en munsbit. Inte minst när Stavstens IF tog ledningen med 7–2. – Om vi kommit under i början kunde vi möjligtvis ha blivit skakade. Nu var det istället vi som gick loss i en tidig ledning och då var det kört för Skånelas unga lag, sa Stavstens tränare Christian Skoog efter segern som skrevs till 32–30. – Jag tycker att vi i kvalet med eftertryck visat att vi är ett bättre lag än Skånela och har allsvensk kapacitet. – Redan med det här laget hade vi nog slutat någonstans i mitten av årets allsvenska. Som vanligt drog Martin Ljungqvist och Theis Husfeldt ett tungt lass i Stavstens IF. Dessutom klev Jakob Vickman fram och gjorde elva mål från sin position på linjen. – Riktigt bra gjort av Jakob som visade upp ett modigt spel. Han var nog vår allra bästa spelare i dagens match, berömde Christian Skoog. Nu väntar en diskussion om han ska träna laget även i allsvenskan. Det är ännu inte bestämt. – Stavsten har säkert redan undersökt olika alternativ och för egen del är jag långt ifrån säker på att jag hinner med att vara tränare nästa säsong. – Det får vi prata närmare om den kommande veckan. Men allra först ska vi fira. Var och när vet jag dock ännu inte…