Snart 18-årige Johannes Sandgren lämnar Eslövs HF efter den här säsongen och går till H43. Foto: Eje Berndtsson/arkiv

Vilket kanonkap, H43!

Snart 18-årige juniorlandslagsspelaren Johannes Sandgren har under lång tid tilldragit sig uppmärksamhet från elitserieklubbar. Fram tills nu har han valt att prioritera spel i moderklubben Eslövs HF i division 1, men från i sommar känner niometersspelaren sig mogen för större uppgifter. – H43 tror på mig och vill ge mig chansen att visa vad jag går för. Det är en bra klubb, säger Johannes Sandgren. Han har ett och ett halvt år kvar i gymnasiet och ur det hänseendet är ”blåklockorna” ett bra val. Pendlingen från Eslöv till träningen i Lund blir inte särskilt betungande. – Jag har klarat att kombinera skolan med träningen hittills<@$p>#<>. Med lite planeringen går det.

Talangen som redan har en tongivande roll i EHF har skrivit på ett A-lagskontrakt som sträcker sig över två år. Han står dock stadigt kvar på marken och sätter ett realistiskt mål för första tiden i Lundaklubben. – Jag hoppas först få visa upp mig lite och få några matcher. Det är stor skillnad mellan division 1 och elitserien. Jag ser mig som en av länkarna i laget och lär inte få någon stor roll i början. I Eslövs HF har han utvecklats mycket under säsongen och fått allt tuffare bevakning från motståndarna. – Det gick väldigt bra fram till jul, då jag gjorde fler mål. Det har inte varit riktigt samma efter jul, men jag är ganska nöjd. Självklart kommer säkert tankarna på framtiden göra sig gällande alltmer frekvent, men Johannes Sandgren vet vad som gäller innan han byter grönvitt mot blått. – Först ska kontraktet klaras av med Eslöv. Vi ska lägga fokus på det, säger Johannes Sandgren.

Blivande tränaren Ola Månsson är supernöjd över värvningen. – Vilket kanonkap vi gjort, utbrister han: – Det säger sig själv om man har sett honom spela. En 17-årige talang från Lundaområdet som visar bra ambition med sin handboll och som är bra på att göra mål, Vad mer kan man begära? Månsson har haft ögonen på Sandgren en längre tid. – Jag ville ha över Johannes redan förra året, men då valde han att stanna i Eslöv. Med facit i hand var det kanske rätt. Han har fortsatt att utvecklas. Nu är det säkert rätt att han tar chansen att spela handboll mot de bästa spelarna i Sverige. Trots att han är junior även nästa år kommer han att befinna sig i A-truppen som är på 17-18 man och ganska snart tror jag att han kommer att göra nytta även i H43, säger Ola Månsson och fortsätter: – Jag är övertygad om att han kommer att trivas i H43. Vi har en grupp unga spelare som ska ta över i framtiden.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev