Målvakten Jannike Nordström är tongivande i H65:s division 2-lag i handboll. Foto: Eva-Lisa Svensson

Jannike Nordström har hittat glädjen igen

Jannike Nordström valde i somras att lämna elitserien och Team Eslövs IK för moderföreningen H65 Höör i division 2. Ett märkligt beslut kan tyckas, för en i allra högsta grad lovande målvakt. – Jag tappade sugen. Jag fick ett heltidsjobb och mycket annat att göra. Jag behövde hitta glädjen med att spela handboll igen. Jag ville ha kul igen, annars är det inte lönt att spela – och jag har hittat glädjen, säger Jannike Nordström, som jobbar som sekreterare på ett kontor. I division 2 dominerar den snart 21-åriga burväktaren stort och har ofta ett rejält övertag på motståndarnas skyttar, men trots att hon varit med i större sammanhang tar hon aldrig lätt på sin uppgift. – Det är två helt olika grejer att spela elitserien och division 2. I tvåan finns inte lika bra skyttar och det är inte lika stor press på mig, men jag är inte den som gör ett halvdant jobb, jag försöker alltid göra mitt bästa. Det känns lika viktigt att spela i division 2 som i elitserien. Jag får stort förtroende och får stå mycket. Skånskan SPORT får en kort pratstund med Jannike när hon är i Idrottshallen i Lund och ser elitseriederbyt mellan Lugi och Team Eslöv. – Visst var det roligt att möta Lugi och det är klart jag saknar det lite, men det känns lika stort att möta Helsingborg. Nu är det H65 som är mitt lag. Mot OV Helsingborg kommer Jannike att få möta ett par tidigare Lugispelare, systrarna Sara och Katja Månsson. – Sara och Katja är alltid bra, men OV har bra spelare på alla positioner, det är ett tufft lag att möta. Helsingborgarna är de enda som har tagit poäng mot H65 den här säsongen. OV vann höstmötet med 24–20 i Björkvikshallen i Höör. – Vi var nog lite tagna av deras 3–2–1-försvar, inte många lag som spelar så. Dessutom fick vi ”Carro” (Caroline Fröjd) skadad och det är en av stöttepelarna i laget. Samtidigt spelade OV bra. De var bättre i den matchen, säger Jannike. H65 ligger en poäng före OV i tabellen och har en match tillgodo på Helsingborgslaget. Vid seger i kväll kan Höörstjejerna så smått börja blicka mot division 1. – Vi skulle förhoppningsvis kunna stanna kvar i division 1 med det här laget. Det är ett stort steg, men vi har många bra spelare. Fast vi ska gå upp först innan vi pratar om nästa säsong. Jannike Nordström utesluter inte en ny elitsatsning, men hon lär bli H65 trogen även nästa säsong. – Jag vill vara kvar i Höör, men jag vet ju inte hur långt vi kan komma med vårt lag, säger Jannike Nordström.