Collegespelare från USA aktuell för LB07

– Känns det rätt för båda parter kommer vi att handla snabbt, säger LB07:s sportchef Johan Andersson. Han betonar att klubben fått goda rekommendationer om Chris Loftus och det man hittills sett av honom på dvd har gett mersmak. – Vi har inte sett honom live, men han ser rätt stabil ut och verkar vara en duktig target player. Nu ska vi ge honom en rejäl möjlighet att visa upp sig, säger Johan Andersson. I går hämtade LB07 Chris Loftus på Kastrup. Efter en lång flygresa var han trött och nöjde sig därför med att jogga lite och bekanta sig med de övriga i truppen.

På torsdagens pass deltar han fullt ut och när LB07 på lördag möter Köge på en träningsplan i Roskilde ska han få chansen att spela. – Det ser redan spännande ut och vi har fått personliga rekommendationer från våra kontakter i USA. Att Chris Loftus är 194 centimeter lång och bär på en hel del muskler gör att LB07 hoppas att man hittat en riktig centertank och duktig bollmottagare. I USA spelade Chris Loftus collegefotboll för Duke University i fyra säsonger. På 80 matcher gjorde han 24 mål och det ledde till att MLS-klubben New England Revolution draftade honom inför 2007 års säsong.

Han lyckades dock aldrig ta någon plats i Revolutions lag i Major League Soccer och lånades ut till New Hampshire Phantoms i andraligan. Efter säsongens slut satte New England upp honom på transferlistan. Nu närmast brinner han av iver över chansen att få kontrakt med ett lag i Europa. – I det sista mailet innan Chris lämnade USA undrade han om han skulle ta med sig alla sina grejer redan nu, eller om vi tyckte att han skulle vänta till dess kontraktet var klart, berättar Johan Andersson. Självförtroendet är det alltså inget fel på och det finns plats i truppen. För att ha alla dörrar öppna för spelare som eventuellt blir över när de allsvenska lagen fastställer sina trupper har LB07 medvetet valt att hålla tre-fyra platser lediga. – Vi har en beredskap och fick god utdelning ifjor. Men det finns även all anledning att titta på vad som kan dyka upp från annat håll, och det vi hittills sett av Chris Loftus har som sagt gett mersmak, säger Johan Andersson.