En idrottsstjärna från Skåne misshandlade sin sambo under flera år. Personerna på bilden är skådespelare. Foto: Scanpix

Idrottsstjärna misshandlade
sin gravida sambo

Mannen är en världsstjärna inom sin idrott. Han har vunnit såväl internationella mästerskap som världscuptävlingar och representerat det svenska landslaget. Relationen mellan idrottsstjärnan och hans sambo har varit stormig under många år. Under en tävling i Centraleuropa 2002 var sambon gravid i sjätte månaden. Dagarna före tävling ville hon lämna hotellrummet för att besöka en fest. Idrottsstjärnan blev irriterad över hennes förslag och knuffade in henne i en garderob, han slet henne i håret och slängde henne på sängen sen satte han sig gränsle över sin gravida sambo och slängde hotelltelefonen i huvudet på henne. Genom att bita honom i handen slet sig kvinnan loss och tog sig ut i hotellkorridoren. Efter två timmar av gråt i en av hotellets trappor hittade en medtävlare till idrottsstjärnan henne. Han följde med henne till idrottsstjärnans rum och de talade ut om vad som hade hänt. Idrottsstjärnan grät och bad om ursäkt. De blev snabbt vänner igen.

Dagen efter ville den gravida sambon gå ut och shoppa på stan men mannen förbjöd henne att lämna hotellrummet, när hon förklarade att hon ville åka hem till Sverige igen tog han ifrån henne alla pengar. När hon ändå försökte lämna hotellrummet knuffade han henne baklänges och drog återigen upp henne på sängen med hennes hår som handtag. Hon smet ut från rummet och tog sig till tågstationen, hon ringde vänner och släktingar i jakt på pengar till en tågbiljett. Ingen kunde hjälpa henne och hon fick ta sig tillbaka till hotellrummet och snällt vänta tills mannen tävlat klart. De åkte hem tillsammans som planerat sedan mannen placerat sig på fjärde plats i tävlingen där stora delar av världseliten deltog.

Även efter att parets barn blivit fött har hon fortsatt resa med sin sambo på hans idrottstävlingar runt om i Europa. Trots att det nyfödda barnet varit med på resorna fortsatte han kränka och misshandla kvinnan. Hon har sagt ifrån många gånger, bland annat genom att skicka hatfulla sms till honom men framförallt genom att skriva brev till hans sponsorer. Flera av de största varumärkena inom idrotten som mannen tävlar i sponsrar honom fortfarande med stora summor pengar varje år. I maj 2005 friades mannen av Malmö tingsrätt. De ansåg inte att kvinnans vittnesmål var tillräckligt trovärdigt och att hennes vittnesmål gav ett konstruerat intryck, bland annat påstår hon att mannen skulle kastat familjens barnvagn på henne. De ansåg vidare att hennes sms och brev till sponsorerna visade på att hon kunde vara provocerande. Men hovrätten är alltså av en annan åsikt och skriver i sin fällande dom att kvinnans berättelse är mycket övertygande.

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

Loading ... Loading ...