Bilkyrkogården i Ryd

Jörgen Johansson och reportern Marcus Karlsson besöker Kyrkö mosse där Åke Danielsson skapade en bilkyrkogård mitt ute i den småländska skogen. En mytisk plats som även turister från Japan hittar till.

Läs reportaget här: Den försynta mannen på myrens arv

Valen till sista vilan i forskningens tjänst

Klockan 14.15 sjönk den nio meter långa vikvalen ner i havet sex kilometer utanför Ystads hamn, när tre dykare hade förankrat den vid ett skeppsvrak för sista vilan i forskningens tjänst. Ett massmedieuppbåd – däribland naturligtvis vloggen – följde färden från T/S Helene när yrkesdykare Patrik Juhlin på P-dyk bogserade den cirka nio ton tunga valen till 1800-talsvraket som ligger på 25 meters djup.

I huvudet på en riktig supporter

Att vara fotbollsfan har sina sidor. När ens lag förlorar är det eländigt. När laget vinner ökar samtidigt risken för en förlust i nästa match. Vilket också är eländigt.
Vloggen har tagit på pulsen på ett av Skånelagens supporterklubbar.

 

Skd_Vlogg04 – Från Port One till Skaramangàs

Jörgen Johansson belyser vardagen för flyktingar som kommer till Pireaus utanför Aten och som flyttar till ett byggt läger i Skaramangás.

Två svenskar som arbetar på plats menar att uppmärksamheten kring flyktingarnas situation i Grekland kraftigt har minskat – trots att behoven och många problem fortfarande kvarstår.

Bakom kulisserna på Torsjö Live

Följ med i förberedelserna och arbetet under den andra dagen av Torsjö Live i helgen. Festivalen utanför Hässleholm, som i år hölls i år för tredje året i rad, lockar drygt 5 000 besökare.

Swing och blås med Gunhild och gänget

Nu presenterar vi första avsnittet i Skånskans nya webbtv-projekt.
Vloggaren Jörgen Johansson och Skånskans Lisa Winqvist besöker Gunhild Carlings swingskola. Håll i hatten och häng med.

Jörgen Johansson
Vad görs under en intervju och hur blir en artikel eller reportage till?

Det och mycket mer får ni veta i den nya vloggen signerad Jörgen Johansson.

Så missa nu inte chansen att se hur det går till bakom kulisserna på tidningsredaktionen.
- Jag jobbar med något jag kallar vloggomentär, säger Jörgen Johansson som hoppas inläggen ska intressera både äldre och yngre personer.

Kategorier

×