FEM växter som får dig att må bättre!

Två urläckra förvaringskorgar blev till krukor idag.

Gick till en av mina favorit växtbutiker i vårt nya område och inhandla mig lite av naturen!

DSC06362
Det blev en Gullranka och Monstera som är en favorit, de håller länge och tål mörker. Perfekta för bland annat sovrum.hause doctorDSC06358

Fem växter som bäst rensar luften i ditt hem:

1. Guldpalm – En mycket bra luftfuktare som tar upp både kemikalierna Xylen och Toluen.

2. Paradisträd – Käkar upp koldioxiden och ger gott om syre nattetid.

3. Gullranka – Tar upp formaldehyd och bensen.

4. Aralia – En växt som är väldigt bra på att ta upp Formaldehyd.

5. Fredskalla – Denna växt kallar man luftrenarnas Roll-Royce och tar upp 8 olika kemikalier i luften som är; Alkohol, ammoniak , aceton, toluen, xylen, trikloretylen, bensen och formaldehyd.

Kram Filip & Martin

Frukosten är serverad!

Gårdagens Alla hjärtans dag frukost var fantastisk!
Den tillbringade vi tillsammans med Diana ”Diadonna” som kom förbi på en snabbvisit.

Blev en härlig dukning av olika material, former och färger.
Här kan man även lätt se hur vi arbetar med både det industriella och naturen.

Den svarta ljustaken kommer från House Doctor och gör att det industriella kommer fram markant!
För fler inspirerande bilder av ljustaken och andra föremål från bordsdukningen hittar ni hos instagrammaren: @Anneliesdesign

Kram F & M

Nytt till hemmet!

Här får ni en liten söndagsinspiration!

Idag har vi investerat i en Blend Vajer golvlampa!
Har länge kollat in denna varianten och blivit tokförälskade i den.
Färgerna passar så bra in med allt annat i vår inredningen och väggen av OSB-skivorna får till en härlig kontrast till lampan.

Man fäster lampan i taket och låter tyngden av ”betongfoten” sträcka ut metallsträngen.
Det får lampan att sväva rakt, precis ovanför golvet.

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Glöm inte att följa oss på vår Instagram konto: @Fiin.style.decor

Kram F & M 

Återvinn ett nytt kök!Jag blev så glad och full av förväntan när jag hörde att IKEA ska lansera ett miljövänligt kök!

Luckorna är klädda i en folie av återvunna plastflaskor och stommen är tillverkad helt av återvunna material.

Det är den Svenska designgruppen Form us with love, som står för formgivningen av Ikeas nya kökserie KUNGSBACKA.

“Vi måste hitta sätt att använda återvunnet material för att göra en avgörande och hållbar skillnad, där vi inte bara tänker på vår egen generation utan på alla framtida generationer.”
Anna Granath, produktutvecklare

Foto: Pressbilder från IKEA

Kram Filip & Martin

En annorlunda fondvägg!

hund bygga vägg inredning väggar

Som ni ser är vår trävägg äntligen uppe! Vi diskuterade fram och tillbaka vilken sorts material vi skulle använda oss av och vad som gjorde väggen i rummet till ett riktigt blickfång!

Vi bestämde oss iallafall för att OSB-skivor blev allra snyggast med sina snygga och naturliga detaljer i träet. Dessutom är skivorna extremt billiga och gjorde vårt projekt till ett riktigt fynd!

Hur skulle vi få skivorna på plats var nästa fråga! Skruva? Det hade säkert varit snyggt; men att förborra skivorna och dra fram borrhammaren för att kunna sätta plugg i de massiva betongväggarna och dessutom få allting rakt utan att driva sig själv till vansinne…. det kändes övermäktigt! Så istället letade vi upp resterna av mattejpen vi använde till heltäckningsmattan i garderoben. Allt går ju att laga och fixa med tejp, eller hur!?

Och faktiskt, med dubbelhäftande tejp och några strängar trälim sitter skivorna snyggt och rakt! Och både vår mentala hälsa och husfriden är räddad den här gången också! 🙂

Nu njuter vi av resultatet och funderar på nästa projekt!

Kram Filip & Martin

5 tips när du köper Jeans!

Jeans
sneakers

Ibland kan det vara väldigt svårt med jeans… men kanske gör man det svårare för sig själv än vad det faktiskt är!

Så här går du till väga:

1. Börja med att bestämma dig för att bara leta efter dina drömjeans och lämna de andra butikerna åt sidan. Det kan få dig att bli stressad och slut på motivation om man ska gå igenom en hel outfit på stan.

2. Prova flera jeans av olika varumärken i olika sorters modeller… höga, låga… you name it!
Viktigt att kunna ha olika märken att jämföra mellan, på så sätt kommer du i framtiden veta vilka butiker du kan stryka i listan när det kommer till jeans.

3. Tvätta Jeansen så sällan du kan. Detta kommer göra att dina jeans håller mycket längre. En naturlig slitning är snyggare än ett par urtvättade jeans. Tvätta endast vid äcklig lukt, OBS. Använd ej sköljmedel… det käkar upp elestanet i dina jeans och kan göra de oformliga.

4. Köp inte för långa byxor om du inte har planerat att kapa av några centimeter. Klicka HÄR.

5. Vill du ha något som passar till allt och är ett säkert kort, kör då på ett par svarta jeans. Funkar lika bra till kavaj som en enkel vit t-shirt.

Kram Filip & Martin

Så målar du ditt betonggolv!

Nu är vi äntligen klara med vårt nygamla golv! Vi började ju faktiskt redan för några månader sedan med att dra ut den gamla slitna parketten i vardagsrummet och den såå tråkiga plastmattan i hallen.

Visionen var från början att ha ett rustikt betonggolv över både hall och vardagsrum utan några trösklar. Vi blev inte helt nöjda med resultatet. Betongen var i ganska tråkig mörk färg och den blev ännu mörkare med tiden då den dragit åt sig både smuts och fett.

Så vi bestämde oss för att målat betonggolv fick bli vår grej och inhandlade allt vi kunde tänkas behöva. Förutom själva färgen behöver du penslar för att måla längst ut mot väggarna och en anpassad roller för att få ut ett jämnt lager färg.

Det absolut viktigaste i processen att få fram ett snyggt målat golv är förberedelserna! Det är tyvärr också den tråkigaste delen men vi lovar att du kommer att ångra dig om du fuskar. Underlaget du målar på, oavsett om det är betong, plastmatta eller trä måste vara kliniskt rent. Det gäller att dammsuga och moppa. Och sen dammsuga…. och moppa, och till sist…. dammsuga…. och… moppa! All lös smuts måste bort, alla hårstrå måste försvinna och allt fett måste lösas upp och förvisas från ditt projekt!

För att underlaget ska vara så mottagligt som möjligt för din nya kulör använder du en målartvätt anpassad för golv. När denna torkat kan du äntligen få sätta igång att måla. Kanterna först och sen går du över ytorna med rollern. Själva målningen är verkligen enkel och går riktigt fort. Räkna med att förberedelserna är minst 90 % av arbetet, tiden du målar 5 % och sen väntetiden för färgen att torka och härda 5 %!

Tre till fem dagar efter du målat sista strykningen måste golvet få torka och härda för att ytan ska bli riktigt hård. Men sen är du faktiskt klar och kan äntligen återmöblera eller kanske tom passa på att ommöblera ditt rum!

Att byta ut ett golv, oavsett metod gör verkligen ett stort lyft för ditt hem!

Bilder på det färdiga resultatet kommer i veckan!

Kram F & M

Ull i sobra färger

Gårdagens fynd gjordes i Malmös mysigaste butik, AB Småland.

Det blev ett par ullkuddar i ett snyggt lappmönster och härliga naturfärger. De gör verkligen sin plats i våra svarta skinnsoffor!

Det här med att använda naturmaterial och att fokusera på återvinning och återanvändning blir mer och mer viktigt för oss i vår inredning. Det ger en så genuin och varm känsla i ett hem!

Kram F & M

Fyra bord blir ett!

Nu har vi äntligen hittat rätt kombination av runda bord att ersätta vårt gamla stora klumpiga soffbord med!

Det tog ett tag att bestämma oss för vad vi ville ha för soffbord, och sen tog det ytterligare ett tag att faktiskt hitta de olika borden. Vi valde en mix av olika storlekar och material som vi tyckte passade fint ihop. Sten, metall och trä i olika höjder skapar en harmonisk kombination av småbord som fångar allas blick!

Kram F & M

De riktiga mellandagsfynden!

Vad är ett fynd och vad är ett onödigt köp?!

Är det dags att trängas i butikerna med alla andra mellandags-fyndare så ska det vara värt besväret!

Mellandagsrean är ett tillfälle du kan tillåta dig själv att shoppa bland de lite dyrare märkena och i de mer exklusiva butikerna. Även många av de stora designermärkena passar på att tömma sina lager på fjolårets modeller och överblivna kollektioner!

Här kommer jag med fyra inredningsdetaljer som är riktiga fynd!

54f78a579232d705b7d5828b53965aba
Bild: HÄR

1. De Exklusiva Materialen

På mellandagsrean är det läge att satsa på ”finare” material som koppar, mässing, silver, sten och inte minst massivt trä, istället för plast och alla fanérklädda möbler.

Lampa
Bild: Housedoctor.dk

2. Året-om Prylar

Ett smart drag är att köpa något som inte sticker ut allt för mycket. Inget säsongsinspirerat som du kan ha framme hela året.

Det är en bra investering!

Sängkläder
Bild: HÄR

3. Sängkläder

Här kan vi tänka precis som punkt 1, satsa på de mer lyxiga materialen som linne, siden eller tätvävd bomullstyg.

Designklassiker
Bild: HÄR

4. Designklassiker

Här kommer vi till det som vi inte ser så ofta bli nedsatt i pris. En designklassiker är något som aldrig går ur tiden vilket gör det till en SUPER investering.

En ännu bättre investering är de fynden du senare kan låta andra återfynda på blocket. Hållbarhet är inte en tillfällig trend, det är en möjlighet att hitta de exklusiva och sällsynta fynden!

Kram F & M

Filip Josevski
Med stor passion stylar Filip i både inredning och mode som passar alla.
Här hittar du inspiration från de senaste trenderna till hans egna kombinationer.
Han är en kille med sinne för styling och foto.

Bloggare: Filip Josevski
Bor: Malmö
Ser fram emot: Ett hus på landet
Instagram: @Fiin.style.decor
Kontakt: Fiin.decor@outlook.com
Martin Frick
Martin kommer ständigt med spännande och smarta tips från inredningsvärlden.
Han gillar allt från billigt till dyrt och brinner starkt för hållbarhet, ekologiskt tänk och DIY ”Do it yourself” pyssel.

Bloggare: Martin Frick
Bor: Malmö
Ser fram emot: Att få börja bygga klart sitt nya kök.
Instagram: @Fiin.style.decor
Kontakt: Fiin.decor@outlook.com
×