Dressed for success i Mästers Galleri vid Svaneholms slott

Ann-Margreth Assarsson – Blommiga Gredelina
Ann-Margreth stickar och syr unika och personliga väskor, koftor och ponchos. Hon blandar gärna stickat och sytt, och tycker det är kul att dekorera med band och pärlor. Hon använder helst naturmaterial, oftast ull, och även ekologiskt om det är möjligt. Allt tillverkas i hennes ateljé i Klagshamn och inget massproduceras. Här får du något som är personligt och helt unikt.

Christina Skovmose – Skovmose by hand
Christina tovar unika produkter med tekniken nunotovning. Ullen tovas på ett tyg till ett tunt och smidigt material. Hon jobbar med sidentyg plus bomullsväv, merinoull, silke och andra sköna fiber. Ibland handfärgar hon silke/ull eller växtprinter(Ecoprinter).

Carin Elofsson
Av tovad ull skapar Carin hattar, kläder, hemtextil och bilder. Det är lusten och färgglädjen som driver henne. Och det präglar givetvis hennes alster. Så allt är mönstrat och färgglatt. Det är en utmaning att skapa ett unikt Konstverk som är vackert, funktionellt och som också fungerar som klädesplagg. Hon tovar mest hattar, sjalar, jackor och klänningar, men också bilder.

Kristina Fureby (Personlig Design)
Kristina arbetar med silver och tillverkar bl a skulpturer, tavlor med silvermotiv, och smycke med inspiration från arkitektur, natur, känslor och nätet. Stilen är oftast ren med något extra. Hon gillar att arbeta med olika ytor och mönster. Utmaningen är att få in en känsla i ett så kallt material som silver.

Spännande utställning av L-G Angelin och Marija Fazekas i Mästers Galleri vid Svaneholms slott

Hjärtligt välkommen till Mästers Galleri, Svaneholms slott, Skurup
Den 12-13 augusti mellan 11:00-15:00

Konstnärs-information:
Lars-Göran Angelin, bor och uppvuxen i Malmö. Målar kvinnan naken – så som hon ser ut.
I åldern 20-25 gick han i målarskola hos Carl Larsson på gamla väster i Malmö. Det var hos honom han kom i kontakt med att måla och rita efter levande modell.

Marija Fazekas, bor också i Malmö och har egen ateljé där hon arbetar med sin keramik och själv bränner föremålen. Visar upp bruksföremål såsom fat skålar m.m.

Reflektioner i Mästers Galleri vid Svaneholms slott till helgen

”Du som är konstintresserad har säkert, precis som jag, tankar, funderingar och reflektioner på livet, relationerna och meningen med allt. Besök mig gärna på Mästers Galleri och se mina målningar.
Låt oss jämföra dina reflektioner med mina. Välkommen 5-6 Augusti, kl 10-16″

Håkan Segerholm
SKHF
Reflektionist

Skurupsbygdens Konst & Hantverksförening

Föreningen bildades 1994 och har idag cirka 60 medlemmar. Under påskhelgen arrangeras en konstrunda med samlingsutställning i Mästers Galleri som ligger strax utanför grindarna till Svanehollms slott. I mitten av november är det julsalong i galleriet. Nationaldagen firas i slottsparken och samtidigt har vi då utställning i galleriet, liksom alla helger under april-september.

SKHF stödjer konstnärer och konsthantverkare inom en rad olika områden i deras arbete och fungerar dessutom som ett socialt nätverk för alla konstintresserade. Våra medlemsmöten är välbesökta och till dessa har vi ofta då inbjudit någon etablerad konstnär som presenterar sig och sin konst.


×