Jag flyger!

Så var då festivalen igångsparkad på allvar med traditionsenligt kräftskiva, med Bo Kaspers på Stortorget och med fantastiska Calexico på Posthusplatsen. Precis som den värsta tröttheten lagt sig efter gårdagskvällens aktiviteter är det dags att kasta sig ut i dagens aktiviteter. Bokstavligt.

Dagens första jobb för festivalreporter Bretzer var att testa trapetsen på Stortorget. Rapport kommer snart på Skånskans festivalsajt. Men jag kan redan nu säga att det inte är något för höjdrädda men jäklars vad kul det var. Adrenalinet flödar fortfarande i kroppen.

IMG_20130816_140734

* * *

När jag skulle hämta ut min fotoackreditering på ett centralt beläget hotell igår var det mycket folk i foajén. Det var uppenbart att det var ett av aftonens band som höll på att checka in. Och jodå, visst var det Joey Burns jag kände igen där mitt i folksamlingen. Blev sådär lite lagom starstruck.

Jag har följt herrar Burns och  Convertinos musikaliska förehavande ända sedan de på 90-talet utgjorde rytmsektionen i underbart aviga americanabandet Giant Sand. Då rann professionaliteten av mig och jag kunde inte låta bli att be om att få ta en bild tillsammans med dem…

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 45 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: The Prettiots, Kill J, Roffe Ruff.
Läser: Periodvis mycket. Just nu Elvis Costellos självbiografi.
Ser just nu: Inte så mycket, för ovanlighetens skull. Ser dock gärna om gamla avsnitt av favoritserierna "Buffy the Vampire Slayer" och "Veronica Mars"
×