Popstjärnornas favoritmodell

Popstjärnor och fotomodeller är ju en populär kombo och ingen modell är så rätt i popvärlden som Kate Moss. Från det nästan löljligt omskrivna förhållandet med Pete Doherty till det hon mer nylighen hade med The Kills-gitarristen James Hince.

Men hennes engagemeng i popvärlden slutar inte där. Hon har gästsjungit med och skrivit låtar till Dohertys band Babyshambles, spelat tamburin på ett spår med Oasis och varit med i musikvideos med alla från White Stripes och Primal Scream till Elton John och Johnny Cash.

Nyligen dök hon upp i den här snygga videon till Antony & the Johnsons vackra ”Everglade”. Den är filmad av modefotograferna Inez van Lamsweerde och Vinoodh Matadin under en plåtning för modehuset Balmains höst/vinter-kampanj.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 43 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Le Muhrs "Ge mig drömmar att leva eller gift att dö".
Läser: Periodvis mycket. Just nu Kurt Vonnegutts "Moder natt".
Ser just nu: Alldeles för mycket tv-serier och musikdokumentärer. Ser gärna om gamla avsnitt av favoritserien "Buffy the Vampire Slayer". Just nu "Orphan Black".
×