Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen

Misstänkt explosion på Lindängen

Malmö Strax efter klockan sex på söndagsmorgonen larmades polisen om en explosion i en lägenhet på Lindängen.

En man i 65-årsåldern har anhållits för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen har spärrat av lägenhet och boende på det våningsplan där händelsen inträffade och på våningen under har evakuerats. Boende i det aktuella trapphuset kan ta sig till och från sina lägenheter.

Polisen är i nuläget osäkra på vad som inträffat. Händelsen ska ha inträffat på 16:e våningen i ett höghus med lägenheter på Munkhättegatan. Boende i huset larmade polisen klockan 06.08 efter att ha vaknat av en hög smäll. Nedanför fastigheten ligger delar av ett fönster och betong som rasat.

Polisens bombtekniker har geneomfört en undersökning i lägenheten och ska nu analysera de prover som tagits. Arbetet på platsen avslutades strax före lunch.

Räddningstjänsten fanns på plats under polisens undersökningsarbete.

– Vi har inga uppgifter om personskador. Vi var på plats tidigare och lämnade, men nu är vi tillbaka igen. Polisen vill ha oss standby när de gör sin undersökning i fall att något skulle inträffa, men i nuläget är det framför allt en polisiär insats, sa Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänsten syd, en stund före klockan nio på söndagsförmiddagen.

Nyhetsbrev

×