En skola på Västra Varvsgatan i Malmö skadades vid en brand natten till onsdagen. Enligt Sydsvenskan.se skall vittnesuppgifter göra gällande ett något kastats mot byggnaden innan branden. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand. Foto: Johan Nilsson / TT

Två mordbränder vid midnatt

Malmö I Malmö inträffade två misstänkta mordbränder kring midnatt.
Ett uterum vid ett radhus toltalförstördes och bara minutrar senare brann det på en skola. I båda fallen var spridningsrisken stor.

23.50, natten till onsdag, larmades polisen och räddningstjänsten till ett radhus på Axel Danielssons väg. Enligt larmet hade någon kastat in något brinnande i fastigheten.
– När vi kom till platsen mötte räddningstjänsten upp. De höll på att avsluta släckningsarbetet, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
– Uterummet blev helt nedbrännt och det är kraftiga rökskador på fastigheten.

Området är tätbebyggt och det ska ha rådit stor spridningsrisk. Brandplatsen spärrades av 00.40 i väntan på teknisk undersökning. Även om brandorsaken inte är fastställd ännu är det mycket som talar för att den som angavs i larmet stämmer.
– Ett fönster är krossat och det finns definitivt ingen naturlig brandorsak, säger Kim Hild.

Bara två minuter senare kommer nästa brandlarm in till SOS. Denna gång är det Vittra Skola på Västra Varvsgatan i Västra Hamnen som utsatts. Enligt larmet har branden börjat i en papperskorg och har, enligt polisen, sedan spridit sig till byggnaden.

Räddningstjänsten kunde släcka branden och polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Ärendet rubriceras som mordbrand och det ska ha rått en påtaglig spridningsrisk.
– Vi kan inte se någon naturlig brandorsak för den här branden heller.

Inga personskador har rapporterats vid någon av de båda bränderna.

Dagens fråga

Har du sparat någon semester till hösten?

Loading ... Loading ...
×