Fritidsledarpraktikanten Kemal Karaosmanovic tillsammans med fritidsledarna Korab Ferizi och Fredrik Nilsson. – Det brukar vara jättepopulärt att göra armband, sa Fredrik Nilsson.
Aktiviteterna är för alla mellan 0 och 100 år. Allan Pettersson, som brukar vara på ”Fritid på torget” varje år, åt några karameller på tisdagsförmiddagen.
Strax efter lunch var Sahand och Vilma var på torget med mamma Raida Badel. foto: Erika Dahlin Jönsson
Fritidsledarna Jessica Svensson och Per Skog tillsammans med Suliman Tallouzi som kom förbi med dottern Malak.

En vecka med full fart på Stora torg

Eslöv Under fem dagar flyttar fritidsgården Gasverket ut sin verksamhet till Stora torg.
– Det är allt från småbarn som sitter i barnvagn till pensionärer som kommer hit, berättar fritidsledaren Jessica Svensson.

Tisdagen var första dagen och fram till och med lördag kommer fritidsgården Gasverket att arrangera aktiviteter på Stora torg för alla i åldrarna 0-100. Det är fjärde året som ”Fritid på stan” arrangeras. Hoppborg, fotbollsspel, pingis och ansiktsmålning är några av aktiviteterna som anordnas.
– Det mest populära brukar vara att göra armband, berättade fritidsledaren Fredrik Nilsson under tisdagsförmiddagen och visade pärlor med vilka besökarna kunde skriva sitt namn.
– Det brukar komma jättemycket folk, sa fritidsledaren Jessica Svensson.
Håkan Klein från Gudmuntorp stod vid falafelvagnen och väntade på mat. Hans döttrar Thiannah, 6, och Louisiannah, 4, hoppade i hoppborgen.
– Det är skönt att de kan hoppa när jag beställer mat, konstaterade Klein och skrattade.
Andra besökare var Raida Badel som tittade på när hennes barn Sahand och Vilma hoppade i hoppborgen och Allan Pettersson som på förmiddagen satt vid ett av pysselborden och åt karameller.

Genom att flytta ut verksamheten, når man människor som annars inte kommer till Gasverket.
– De som brukar komma till Gasverket kommer hit – men också andra, sa fritidsledaren Korab Ferizi och berättade att fler på så vis får vetskap om Gasverket och om vad de gör.

”Fritid på stan” innebär startskottet på en sommar fylld av aktiviteter för Gasverkets del. Under fotbolls-VM kommer fritidsledare att cykla runt kvällstid i Eslöv, bland annat mellan stadsbiblioteket, Trollsjön och Stora torg. Tanken är att träffa ungdomarna där de är.

Nästa vecka inleds ”Unga för ungar” som innebär att fritidsledare från Gasverket och feriearbetande skolungdomar arrangerar aktiviteter för alla barn mellan 6 och 15 år på olika platser i kommunen. Vecka 25-27 kommer aktiviteter arrangeras på Rönneberga, Mysingen, vecka 28-30 på Sockenvägen på Sallerup och vecka 31-33 på Träffpunkten på Berga.

Dagens fråga

Tänker du rösta i riksdagsvalet?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
×