Det blev dubbelseger för Hagalid i skoltävlingen Webbstjärnan. 19 elever ligger bakom vinnarsajten och fem fick vara med i Stockholm och ta emot priserna, fr v: Vilma Talik, Emilia Widell, Melvin Ekelund, Cornelia Leanders och Emelie Olsson. Foto: CAROLINA LEZAMA

Hagalidselever är årets webbstjärna

STAFFANSTORP 19 åttondeklassare från Hagalidskolan i Staffanstorp tog storslam och blev dubbelvinnare i skoltävlingen Webbstjärnan.

I helgen utsågs deras sajt ”Livet i skolan”, som handlar om hur man bäst överlever högstadietiden, till Sveriges bästa när skoltävlingen Webbstjärnan avgjordes i Stockholm.

– Det var fantastiskt roligt och fint arrangerat, säger lärare Carolina Lezama som reste upp till huvudstaden med fem av de 19 eleverna.
Först vann Hagalidseleverna första pris i högstadiekategorin och sen blev de också årets Webbstjärna och vann hela tävlingen.

Sammanlagt ger vinsterna klassen 30 000 kronor till klasskassan, 10 000 för högstadiesegern och så de 20 000 som årets Webbstjärna.
– Jag träffar alla eleverna på tisdag och då får de bestämma vad prispengarna ska användas till, säger Carolina Lezama.
– Jag gissar att det blir till någonting som är roligt.
Det var för tionde året i rad som Internetstiftelsen i Sverige, IIS, utsåg vinnarna i tävlingen Webbstjärnan, en av Sveriges största skoltävlingar.
Webbstjärnan går ut på att publicera sitt skolarbete på webben och därigenom lära sig om bland annat digitala verktyg, upphovsrätt och digital källkritik. Elever kan tävla både i lag och enskilt.

I årets upplaga har nära 60 000 elever från Kiruna i norr till Trelleborg i söder deltagit.
Eleverna på Hagalidskolan har tävlat med bidraget ”Livet i skolan”, en överlevnadshandbok för alla som går i skolan. Det är en skolblogg och handlar om skoltiden med tips om allt från plugget till relationer.
– Hur skaffar man kompisar, hur gör man om man känner sig ensam, och mycket mera finns att läsa om.
Webbstjärnans jury tyckte ”Livet i skolan” är så bra att man utsåg bidraget till Årets Webbstjärna och vinnare i högstadiekategorin. Juryns motivering lyder:
”Med glimten i ögat och stort mod har eleverna skapat en överlevnadsguide som är både inkluderande och uppmuntrande i sin ton. Årets Webbstjärna är en viktig webbplats med en tydlig mottagare, ett tydligt tänk och ett tydligt innehåll. Bravo!”

Elevernas lärare Carolina Lezama tror sajten vann delvis för att den är så äkta.
– Den kommer från hjärtat och det är fullt med stavfel och hormoner, precis som livet är i högstadiet.

Dagens fråga

Tänker du rösta i riksdagsvalet?

  • Ja,det är klart jag ska. (91%, 1 125 Röster)
  • Har inte bestämt mig än. (5%, 58 Röster)
  • Nej. (5%, 57 Röster)

Antal röster: 1 240

Loading ... Loading ...
×