Trycker på för förbifart vid Esarp

Genarp/Esarp Inled av planeringen av en förbifart vid Esarp och framför behovet till Trafikverket och Region Skåne.

Den uppmaningen riktar Genarps Byalag och Esarps Bygdelag till kommunstyrelserna i Lund och Staffanstorp.
De båda organisationerna ser det som beklagligt att förbifarten inte byggts i samband med upprustningen av väg 798 mellan Genarp och Esarp, något det framförts önskemål om.

Flera skäl anges för att dra 798:an utanför Esarp, bland annat att vägen genom samhället går mycket nära husen, ned till 1-1,5 meter.
– Det är ingen boendemiljö som kan anses acceptabel 2018, skriver de till kommunstyrelserna.
Vidare påpekas att trafiken kommer att öka i och med att Genarp byggs ut och många pendlar därifrån till Malmö och Lund.
– Dessutom är det fler och fler människor som besöker skogs- och naturområdena runt Genarp, framför allt under helgerna, heter det i skrivelsen.

Byalaget och bygdelaget vill att planeringen startar så fort som möjligt och konstaterar att byggandet av en förbifart har stöd i Staffanstorps kommuns översiktsplan.
Om arbetet med en detaljerad planering är i gång bedömer de att det blir lättare att få med projektet i den regionala infrastrukturplanen.
– Vår erfarenhet kring ombyggnaden av vägen mellan Genarp och Esarp är att planering och genomförande tar mycket lång tid, framhåller de vidare.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

  • Nej (70%, 408 Röster)
  • Ja (30%, 175 Röster)

Antal röster: 583

Loading ... Loading ...
×