Ugnsbakad rotselleri. Foto: Diana Dontsova

Ugnsbakad rotselleri

RECEPT Bjud på nyttig och god selleri som huvudråvara eller servera det som ett läckert tillbehör! Denna gång bjuder Diadonna på smarrig ugnsbakad rotselleri.

Tips!

1. Baka rotselleri hel eller i skivor.
2. Serveras till fisk, kött eller som en vegetarisk rätt.
3. Oxalis har en god syra och passar även till desserter

Just nu!

  • Jag planerar mitt nästa pizzabesök hos Mastio i Limhamn. Otroligt goda pizzor både där och i Malmös saluhall.
  • Testbakar med nya pulvret aktiverat kol som ger mat och bak en svart spännande färg.

Cirka 6 personer

Du behöver:
2 rotselleri olivolja flingsalt
brynt smör: 100 g smält smör

Till servering:
grönsallad
bladspenat
dill
oxalis
rostade hasselnötter
flingsalt
svartpeppar
(eventuellt gräddfil vid sidan om)

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 180 grader. Skala rotsellerin och lägg över på aluminiumfolie. Ringla olivolja över och salta. Linda in varje rotselleri i en bit aluminiumfolie och lägg på en ugnsfast plåt. Baka i ca 1 ½ timme eller tills rotsellerin är mjuk. Låt svalna innan den klyftas.

2. Smält smöret i en kastrull. Fortsätt värme tills det får en gyllenbrun färg och en nötig doft.

3. Rosta hasselnötterna i en het panna utan fett.

Serva rotsellerin på en salladsbädd, häll det smälta smöret över och toppa med dill, rostade hasselnötter och oxalis. Avsluta med flingsalt och svartpeppar.

 

Tips!

1. Baka rotselleri hel eller i skivor.
2. Serveras till fisk, kött eller som en vegetarisk rätt.
3. Oxalis har en god syra och passar även till desserter

Just nu!

  • Jag planerar mitt nästa pizzabesök hos Mastio i Limhamn. Otroligt goda pizzor både där och i Malmös saluhall.
  • Testbakar med nya pulvret aktiverat kol som ger mat och bak en svart spännande färg.
×