Idrottare stal bil och körde rattfull

OS En norsk ledare drack sig full och slog en polis i början av spelan.
Nu, på slutet av spelen, skakas OS av en ny fylleskandal.

Det är en kanadensisk idrottare som i berusat tillstånd, och i sällskap med sin fru och manager, stal en bil och körde den i PyeongChang, rapporterar CBC. Enligt The Star ska de ha kört bilen till OS-byn. Enligt tidningen ska en av personerna ha varit avsvimmad när polisen tog dem.

Idrottaren, den 35-årige skicross-åkaren David Duncan, greps av polisen men har sedan dess släppts. Föraren ska ha haft en blodalkoholhalt på 0,160, motsvarande ungefär 1,5 promille.

– Vi har fått information om att individer kopplade till vårt team är inblandade i utredningen och att de samarbetar, och vi tar det naturligtvis på mycket, mycket stort allvar, sa Chris Overholt, vd för den kanadensiska olympiska kommitén till CBC i samband med en presskonferens som egentligen var utlyst för att presentera den person som ska bära flaggan vid de olympiska spelens avslutningsceremoni på söndagen.

Dagens fråga

Tror du att Sverige vinner mot Tyskland?

Loading ... Loading ...
×