Joakim Lövgren har en klassklättrare

TRAV Joakim Lövgren har en blivande klassklättrare i Sharp Dream. Märren imponerade stort i Jägersros V86-tävlingar.

Under vintriga förhållanden på Jägersro fick Sharp Dream trava utvändigt om ledande Kendra Silvio. Det bekom inte hästen, som vann knappt, men säkert, på för årstiden starka 1.12.6/1640auto.

Tränaren Joakim Lövgren var imponerad av sin häst. Men ändå inte förvånad:

– Hon tål tempo och är fysiskt imponerande, Det är en jätteduktig häst som förhoppningsvis har en lång karriär framför sig, säger han.

Sharp Dream är hela 170 centimeter hög, och hon ger ett minst sagt pampigt intryck. Segern var den åttonde på 20 lopp, och det är mycket som talar för att vi får se henne ta för sig i V75 framöver.

Även ett annat sto gav ett läckert intryck i V86 på Jägersro. Peter Untersteiner höll ledningen lätt med Ultimate Wine, som blev het och forsade fram i 1.10-tempo ett helt varv. Ändå kunde ingen gå i närkamp med sjuåringen, som har seger i danska stoderbyt på meritlistan.

Nu är det dock redan färdigtävlat för hästen, där i stället avelsboxen väntar.

– Vi startar i stoeliten i V75 hemma på Halmstad. Därefter ska hon betäckas med Nuncio, avslöjar Peter Untersteiner.

Han har matchat henne snyggt, får man säga. I två raka V86-segrar i år har det blivit hela 140 000 kronor i prispengar för de helnöjda ägarna, som nu får se fram emot en spännande avkomma.

Den tyska gästen Opalis kom i angeläget ärende till Malmö, och hästen ledde varje meter av lärlingsloppet för den rutinerade kusken Markus Waldmüller.

En annan utländsk gäst var också bara bäst i sitt lopp, Steen Juul, mästertränaren från Danmark, skickade segermaskinen Alpha Peak över Sundet. Tömmarna överlät han till en annan veteran, Thomas Uhrberg, som svarade för en helt klockren kuskinsats.

Jägersro saxade V86 Xpress med Solvalla, och den rätta raden blev: 1–8–5–2–4–12–4–5.

Åtta rätt betalade fina 8 114 kronor.

 

×