Restaurangen brukar fyllas med gäster under stora delar av dagen. Foto: Stora Varvsgatan
De nya krögarna heter Christoffer Riikonen och Johan Brattström.

Mediehuset byggs om och får nya krögare

MALMÖ Restaurangen på Media Evolution har varit stängd i en vecka men nu öppnar krogen igen i ny regi.
Samtidigt planeras en ombyggnad av hela mediehuset.

– Det är sex år sen vi startade mediehuset och trycket är större än någonsin.
– Nu är det dags att renovera och anpassa huset efter de behov och önskemål som finns, om bland annat ljus och inredning, säger Magnus Thure Nilsson, ordförande i föreningen Media Evolution.

Ombyggnaden startar vid receptionen i bottenvåningen och sen tar byggarna sig igenom våning för våning. Sen avslutar vi med restaurangen, berättar Magnus Thure Nilsson.
Media Evolution är uppbyggd som en mötesplats och ett innovationsforum för de 400 medlemmarna, som Malmö stad, regionen och forskare, men också för andra företag och besökare utifrån, vid bland annat föreläsningar och konferenser.
Ett 80-tal företag och runt 500 personer sitter i huset.

– Vi har kö långt utanför huset från dem som vill komma in och hyra in sig.
– Därför ordnar vi ofta flexibla lösningar för företagare som utvecklas över tid, menar Magnus Thure Nilsson.
Tidigare har restaurangen i Media Evolution drivits av Peter Bengtson och Stellan Colt under namnet M.E.C.K. De är nu engagerade i rekonstruktionen av nöjeshuset Slagthuset och har därför valt att begära restaurangen i mediehuset i konkurs.

Istället tar två tidigare anställda över lunchrestaurangen.
Och som de vill utveckla med mer kvällsöppet och eventuellt ståuppkomik: Christoffer Riikonen och Johan Brattström.
– Vi fick erbjudandet av Media Evolution och fastighetsägaren Wihlborgs och blev förstås glada att få möjligheten att skapa något eget, säger Christoffer Riikonen.
Han var tidigare driftschef på M.E.C.K medan kollegan Johan Brattström var köksmästare.
– Vi kommer att driva krogen vidare i samma anda.
– Det blir goda luncher, oftast husmanskost men även vegetariskt och sallader, berättar Christoffer Riikonen.

Både frukost, lunch och eftermiddagsfika erbjuds i nuläget i den nya restaurangen som har namnet Stora Varvsgatan 6.
Han har tidigare erfarenheter, bland annat från Radisson-kedjan runt om i värden.
Kollegan Johan Brattström har jobbat på en rad restauranger i Öresundsregionen.
– Restaurangen är hjärtat i huset.
– Vi planerar att bygga fler innovationshus i framtiden och då börjar vi alltid med platsen där man möts över en bit mat eller en kopp kaffe, förklarar Magnus Thure Nilsson.

Dagens fråga

Vilket OS-guld har glatt dig mest?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Tv

×