Sju fotbollsklubbar spenderade lördagen i Marieholms idrottshall för att göra upp i cup. Bland dem fanns tyska sjuåringar från Greifswald och förhoppningarna om ett utbyte mellan dem och arrangerande Marieholms IS är stora. Foto: Helena Svensson
Magnus Nilsson, ungdomsledare i Marieholms IS lag 09/10, är mycket nöjd med cupen och har redan planer för nästa år.
Mattias Levander Nordblad från TSK var mycket nöjd med pokal och presentpåse.

Landskamp i Marieholms idrottshall

marieholm Tack vare utbytet med tyska Greifswald förvandlades den lilla fotbollscupen i Marieholms idrottshall med jämna mellanrum till en landskamp under lördagen.
– Vi är jätteglada att våra tyska vänner ville komma hit och spela och vi hoppas att vi kan fortsätta vårt utbyte med dem längre fram, säger ungdomsledare Magnus Nilsson.

Lördagens fotbollscup i Marieholmshallen arrangeras för andra året i rad av föreningens 09/10-lag.
– När man själv var liten så ordnades det mycket cuper här och vi kände att vi saknade det, säger Magnus Nilsson, ungdomsledare i nämnda lag.
Förutom spänningen i att spela cup på hemmaplan så ger så klart arrangemanget en slant till lagkassan. Men viktigast är ändå att få spela och ha roligt.

– Vi har bjudit in våra närmaste grannar och de klubbar som vi brukar möta, säger Nilsson och räknar upp Trollenäs, Teckomatorp, Gårdstånga/Flyinge, Röstånga och Lund.
Dessutom har man i år långväga gäster. Tyska Greifswald – ett lag med kopplingar till Real Madridstjärnan Toni Kroos – nappade genast när inbjudan kom.
– Pappan till en av våra tränare, Jörn Retzlaff, är engagerad i den klubben och de ville gärna komma till Marieholm och spela, berättar Magnus Nilsson som hoppas på ett utbyte även framöver. Både för det egna laget och andra åldersgrupper i klubben.
– De är otroligt duktiga. De är här med sina sjuåringar och de ger tufft motstånd. Hade vi mött spelare i vår egen ålder hade vi inte haft en chans – i Tyskland plockar de spelare till lag motsvarande vårt Skånelag redan i tioårsåldern. Och Greifswald har flera spelare som redan når den nivån.

Och förutom de många landskamperna – där tyskarna mötte bland annat Teckomatorp, Trollenäs, Lund och Marieholm så gjorde Magnus Nilsson, de andra lagledarna och alla engagerade föräldrar sitt för att ge det lilla extra.
– Vi vill gärna att man ska vilja komma tillbaka hit till Marieholm för att spela fotboll. Vi har redan stora planer för nästa år, avslutar Magnus Nilsson.

Dagens fråga

Vilket OS-guld har glatt dig mest?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Tv

×