Själva restaurangbyggnaden i sig är framtagen av Wingårdhs arkitekter. Foto: Pressbild
Önsvalarondellen ligger granne med det planerade bygget och Max gissar att det kommer höja kundunderlaget.
I nuläget går det endast att köra in på Önsvala via Preem, men det finns önskemål om en ny väg. Foto: Hanna Dockson
En stor yta som om några år utöver Max kommer att kunna rymma olika typer av butiker.

Maxetablering kan snart bli verklighet

Staffanstorp När Max Hamburgerestauranger AB köpte mark på Önsvala var det inte tillåtet enligt detaljplanen att bygga en restaurang.
Nu har dock kommunstyrelsens arbetsutskott sagt sig vara villiga att ändra detaljplanen. Därmed kan Staffanstorp komma att få 20-50 nya arbetstillfällen förutsatt att kommunstyrelsen klubbar igenom beslutet.

Max Hamburgare startade i Gällivare och har med åren arbetat sig neråt landet.
Minst antal finns det i just södra Sverige och därav så är etableringen i Staffanstorp en viktigt del i den starka expansionen. Totalt är det 150 Maxrestauranger som ska byggas de närmaste åren.
– Vi köpte marken vid Önsvala av Preem för att den har ett perfekt läge alldeles vid trafiken. I framtiden kan vi absolut tänka oss handelsverksamhet av något slag, men vi är också medvetna om att marken kan ha fornlämningar som kan vara känsliga. Om så skulle vara fallet har vi ingen brådska med handeln utan den bedömningen och utgrävningen får ta sin tid. Det viktiga för oss är ju att restaurangen kan börja byggas och vi hoppas att det blir 2019, säger Henrik Lejon, etableringschef Max.
I nuläget så ligger den planerade byggplatsen så att matgästerna ska behöva köra runt Preem för att kunna besöka den, men det vill Max gärna ändra på;
– Vi ser väldigt gärna att det skulle bli en ny tillfart från Västanvägen om kommunen är öppna för det, säger Henrik Lejon.

Företaget gör etableringar över hela Sverige, men har noterat att det råder en särskilt stämning i Staffanstorp.
– Min upplevelse är att Staffanstorp kommun är både positiva och tillmötesgående.
– Det märks ju inte minst på hur snabbt man gjorde det möjligt för en restaurangetablering, säger Henrik Lejon.
Hanna Dockson

Dagens fråga

Vill du att det ska bli vår nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Tv

×