I går smygöppnade Köpenhamns senaste matmarknad, Tivoli Food Hall. I mathallen samsas 15 snabbmatsställen och den 16:e resturangen huserar på ovanvåningen i en egen fristående stor lokal. Foto: Jörgen Johansson

Nya matställen i Köpenhamn

Köpenhamn Köpenhamns inre by får under våren tillskott av flera nya större matställen. Bland annat öppnar den prisbelönta restaurangen Noma på nytt i nya lokaler och den tidigare street food-marknaden som stängt på Papirøen efter fyra år väntas få två efterföljare, en vid Kongens Nytorv och en på Refshaleøen. Under den gångna hösten öppnade även en ny mathall i Tivolis tillbyggnad och en gammal industrisilo i Nordhavnen som byggts om till bostäder fick en ny takrestaurang.

Restaurant Silo, Nordhavn
I en gammal industrisilo, i utbyggnadsområdet Nordhavn i Köpenhamn, som tidigare varit mest känd för den påmålade texten ”Hva drikker Mølr” finns numera 38 lägenheter som stod inflyttningsklara sent i våras. Under hösten har även en restaurang med namnet Restaurant Silo öppnat i husets två översta våningar med utsikt mot Öresund.

Tivoli Food Hall, Tivolihörnet
I november invigdes mathallen Tivoli Food Hall som är en del av utbyggnadsprojektet Tivolihörnet som består av 6 000 kvadratmeter som fördelas mellan matbodar, restauranger, café, butiker och nya hotellrum. Mathallen har runt 20 matställen och nås både från nöjesparken och från gatan och kräver inte inträdesbiljett till Tivoli.

Noma 2.0, Refshalevej
Noma stängde restaurangen på Strandgade i Köpenhamn förra året och har sedan dess haft en popup i Mexico och en i Köpenhamn. I februari väntas Noma 2.0 öppna i nya lokaler på Refshalevej 96 i Köpenhamn. Restaurangen kommer att ha skaldjurstema från februari till maj och servera samma meny lunch och middag. Därefter väntar grönsakstema efterföljt av jakt- och skogstema. Noma har haft två stjärnor i Michelinguiden.

Boltens, Kongens Nytorv
I sommar väntas en street food-marknad med cirka 30 matstånd öppna i Boltens Gård där det tidigare bland annat funnits nattklubb. Bakom satsningen finns bland annat några av personerna som drivit Copenhagen Street Food på Papirøen som stängde i december. Det rapporterar Berlingske.

Reffen, Refshaleøen
Under 2018 väntas Reffen öppna på Refshlaeøen i Köpenhamn. Reffen är ett ”gastronomiskt och kreativt entreprenörsprojekt”. Syftet är enligt projektets hemsida att skapa en samlingspunkt med bland annat matmarknad, kreativa verkstäder och start-ups. Även bakom denna satsning finns personer som tidigare har drivit Copenhagen Street Food-marknaden på Papirøen.

Blox, Frederiksholms kanal
I maj planeras invigningen av det nybyggda huset Blox vid Köpenhamns hamn. Huset är ett nytt arkitekturcentrum där bland annat Dansk Arkitektur Center (DAC) ska ha sitt kontor, men kommer även ha rum för besökare med lekplats, bostäder, caféer och restaurang.

Dagens fråga

Är du rädd för att gå ut själv efter mörkrets inbrott?

Loading ... Loading ...

Youplay

×