Bestals på sin bil – kan själv få böta 2 000 kr

NORRA RÖRUM Norra Rörumsbon bestals på sin bil – men riskerar själv att få böta 2 000 kronor för att ha lämnat fordonet utan uppsikt med motorn igång.

Det var i söndags på Höörsvägen som bilägaren startade sin bil, men kom på att han skulle hämta något inne i sitt hus.

Bilägaren lät nyckeln sitta kvar i tändningslåset och motorn vara igång – men någon okänd person passade då på att stjäla fordonet.
När bilägaren kom tillbaka och såg att bilen var borta kontaktade han på polisen – men fick då veta att inte bara personen som stal bilen är misstänkt för brott utan även han själv.
– Det handlar då om ett misstänkt brott mot trafikförordningen. Det heter att man inte vidtagit lämpliga åtgärder för att förhindra att ens fordon brukas av annan, säger kommunpolis Mats G Odestål, som konsulterade expertis på Eslövs polisstation innan man kunde leta sig fram till rätt lagparagraf.

Mats G Odestål vill inte föregå utredningen om detta, men säger att det handlar om böter på 2 000 kronor för det aktuella brottet om bilägaren bedöms skyldig.
Den bestulne bilägaren är mycket kritisk:
– Bilen var alldeles nerisad och det handlade bara om ett mycket kort besök inne i vårt hus. Man kan ju inte tro att alla är tjuvar!
Även personen som tog bilen är misstänkt för brott.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

Loading ... Loading ...
×