William Nilsson. ARKIVBILD

William Nilsson prisbelönad

UTMÄRKELSE RallyX Nordic-vinnaren William Nilsson har blivit utnämnd till till Årets rallycrossjunior av fackmagasinet Bilsport.
Och det kan snart bli fler priser. Tomelillaföraren är nämligen en av de nominerade som Årets Junior i alla motorsportkategorier.

I ett pressmeddelande på fredagen säger han så här om att bli prisbelönt:
– Det här betyder jättemycket. Dels för mig rent personligen, men även för alla som stöttar mig i satsningen.
Han har verkligen haft ett framgångsrikt år på flera håll och kanter.
William Nilsson, som tävlar i rallycrossens näst högsta klass Supercar Lites, tog guld i både Svenska mästerskapet och RallyX Nordic. Dessutom var han femma i det inofficiella världsmästerskapet RX2 International Series.

I torsdags, för övrigt samma dag som 18-åringen passade på att ta körkort, så uppmärksammades hans insatser. Det är facktidskriften Bilsport, som har utsett den skånske talangen till Årets Rallycrossjunior.
– Jag har lagt ner oerhört mycket energi och arbete på att nå mina mål det här året. Priset är ytterligare en bekräftelse på det jag uppnått i år, säger en nöjd Nilsson.

När det gäller priset ”Bilsport Award”, så får alla motorintresserade i landet vara med och rösta fram vem som är Årets Junior i samtliga motorsportkategorier. Tomelillapågen är en av de nominerade i juniorklassen.
– Tidigare år har personer som jag ser upp till fått det här priset, så därför vore det såklart häftigt att själv få det. Mitt långsiktiga mål inom rallycrossen är att bli värdsmästare, och det här skulle vara ett steg i rätt riktning.
Juryns motivering i Bilsport lyder så här: ”William Nilsson har sedan debuten i SuperCar Lites vid 14 års ålder gått den långa vägen från krasch till mästare. Årets svenska mästare i RallyX Lites blev även topp fem i Europa.”

×