Tvingades in i bil – kördes runt

Malmö En 16-årig pojke tvingades in i en bil och kördes därefter runt i två timmar. Detta ska ha hänt för en vecka sedan på Limhamn. Anmälan gjordes under onsdagen.

Det var vid 22.30-tiden på fredagskvällen den 7 december som en 16-årig pojke lurades in i en bil när han var på väg hem till en kompis. I bilen satt, vad pojken uppfattade som, två män i 25-årsåldern. De tvingade till sig pojkens mobiltelefon, klocka och plånbok.

Gärningsmännen ville att pojken skulle stänga av en del säkerhetsfunktioner i mobiltelefonen – något som pojken hade svårt att minnas hur man gjorde. Under tiden kördes pojken runt i bilen under nästan två timmar. Det ska ha förekommit hot.
– Blir man inlurad i en bil och kvarhållen är det nog en hotfull situation, säger Lars Förstell, Skånepolisens presstaleschef.

Vid midnatt släpptes han av någonstans i Hyllie varifrån han tog sig hem. Säkerhetsfunktionerna i mobilen lyckades man inte stänga av.
Händelsen utreds som rån och människorov. Anmälan gjordes av pojkens mamma under onsdagen. Polisen har ännu inte haft kontakt med pojken.

– Vi har försökt komma i kontakt med målsägande men har inte lyckats ännu. Vi hoppas få möjlighet att prata närmare med honom, säger Lars Förstell.

Dagens fråga

Tänker du rösta i riksdagsvalet?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
×