– Riktiga fantaster äter glass året runt, säger Elin Falkman på glassbaren Frusen glädje. Foto: Jari Markkanen
Safran honung heter en glass som passar bra att avnjuta på julen.
Elin Falkman på glassbaren Frusen glädje.

”Frusen glädje” fungerar även på vintern

ystad Den nya glassbaren Frusen glädje på Stortorget håller öppet året runt.
– De riktiga glassfantasterna hittar hit och äter glass även på vintern, säger Elin Falkman.

Hon och kollegerna Peter Ljungquist och den prisbelönta glassmästaren Frida Lindholm har för säkerhets skull komponerat glass som passar juletider. Glassarna heter Pepparkaksglass, Safran honung och Sex kryddor, alla med juliga smaker.
– Det är lite värmande smaker, kan man säga att de är, och så har vi också filtar till stolarna, säger Elin Falkman.

De tre glassfantasterna öppnade glassbaren förra veckan.
– Det är visserligen inte riktigt säsong för glass men det är roligt att komma i gång så att vi är lite varma i kläderna när säsongen startar.
De tillverkar själva strutarna och glassen på rena råvaror och arbetar med smaker från bland annat Österlenchoklad, Vilhelmsdals gårdsmejeri och Vitaby kyrkby mejeri och från Sicilien, Tahiti och Madagaskar.
– Vi gör glassen för glädjens skull. Vi alla är medvetna om att glassens innehåll ska vara så naturlig som möjligt med rena smaker, säger Elin Falkman.
– Vi gör gelato och det speciella med den glassen är att den främst är baserad på mjölk och socker.
Hon förklarar att Glassbaren säljer enbart glass men har kommit överens med Expresso hourse om samverkan.
– Deras gäster får lov att komma in här med kaffekoppen.

Dagens fråga

Ska du ha en riktig julgran i år?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×