Rosario lo Cicero visar stolt upp sin salladsbuffé. Grönsakerna är alltid färska och fräscha. FOTO: Joakim Stierna
Ölen är från ett mikrobryggeri. Den är blond och passar utmärkt till maten, uppger Rosario lo Cicero.
Alla viner är ekologiska och kommer från små gårdar i olika delar av Italien.
Italiensk restaurang Clemenstorget

Traditionell italiensk krögare söker en kompanjon

LUND När Rosario lo Cicero trappade ner från karriären som företagsledare, förverkligade han drömmen att starta en egen restaurang. På så sätt hamnade han i Lund för tre år sedan.
Men att driva en krog är jobbigare än han trodde.
Han söker nu en kompanjon som vill köpa in sig i rörelsen, alternativt ta över helt.

– Man är så uppbunden. Det är svårt att ta ledigt och åka till Italien för att träffa släkt och vänner, säger Rosario lo Cicero.
Han älskar sin restaurang och det italienska köket. Det han satsat på är italiensk husmanskost.
– Fast det ordet finns inte på italienska. Där säger man helt enkelt traditionella italienska rätter, säger han.
Det som tär på orken är att Rosario lo Cicero varje dag försöker göra sitt yttersta för kunderna.
Maten och råvarorna ska vara av högsta kvalitet, och han varierar menyerna ständigt.
Sedan har han också fått ett gott rykte i staden.
– Lunchtid är hälften av kunderna stamgäster. På kvällarna är det samma sak. Endast en av tre än här för första gången. Vi gör ingen reklam, utan det är gästerna som sprider ordet om restaurangen, säger Rosario lo Cicero.
Att driva ett litet ställe gör också att sårbarheten är stor. Om någon av medhjälparna är sjuk, måste Rosario lo Cicero sköta serveringen ensam.
– Det är lättare med stora restauranger som har fler anställda, säger han.
En idé är därför att hitta en kompanjon som vill köpa in sig i rörelsen och driva den vidare tillsammans med Rosario lo Cicero.
Om han inte hittar någon som vill komma in i företaget och driva det vidare med samma passion som han själv, funderar han på att sälja av helt.

Dagens fråga

Ska du ha en riktig julgran i år?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×